ga naar   Obase
Nieuwsbrief 11 oktober

HERFSTVAKANTIE
Volgende week zijn we vrij, dan is het herfstvakantie.
Maandag 22 oktober beginnen we weer.
Donderdag 25 oktober komt de schoolfotograaf, er worden dan portretfoto’s en groepsfoto’s gemaakt.

Beste ouders/verzorgers,
Tot op heden stonden er nog twee dagen vacatureruimte open voor de school. Deze zijn tot de herfstvakantie opgevuld door juf Yvonne en juf Joyce. Waarvoor veel dank!
Gelukkig is er nu een oplossing gevonden voor na de herfstvakantie. Obase investeert zelfs in een dag meer voor de nieuwe juf. Hierdoor is juf Janneke drie dagen beschikbaar na de herfstvakantie.

OUDERCAFÉ: zie bijlage
Afgelopen donderdag, 4 oktober 2018, heeft het eerste oudercafé plaatsgevonden. Het thema van deze avond was de evaluatie van de start van het huidige schooljaar.
Hieronder vindt u de samenvatting van de bevindingen van deze avond.
In een bijlage bij deze nieuwsbrief staat een samenvatting van de bevindingen van deze avond.

KINDERBOEKEN(WEEK)
Enkele weken geleden is de schoolbibliotheek gesaneerd. Een medewerkster van de Onderwijsbibliotheekdienst heeft oude en versleten exemplaren uit onze collectie gehaald. Met het geld van de sponsorloop van dit voorjaar kunnen we flink wat nieuwe boeken kopen om de bibliotheek weer aan te vullen. Een gedeelte van de opbrengst van de sponsorloop houden we apart om twee jaar lang boekencollecties bij de onderwijsbibliotheek te kunnen lenen, zodat we gedurende die tijd steeds nieuwe boeken tot onze beschikking hebben.
Als afsluiting van de Kinderboekenweek houden we vrijdag aanstaande een boekenmarkt voor de kinderen. Elke leerling krijgt een bon om daarmee een paar boeken uit de oude collectie te kiezen en mee naar huis te nemen. De boeken zijn te oud voor de schoolbibliotheek maar nog prima om thuis te lezen!

TEVREDENHEIDSONDERZOEK OBASE
Het bestuur van Stichting Obase vindt uw mening over de door u gekozen Obase school belangrijk.
Het geeft hen zicht op de tevredenheid van de ouders/verzorgers op de diverse scholen.
Om die reden vindt dit schooljaar het tweejaarlijkse tevredenheidsonderzoek van Stichting Obase plaats onder al haar scholen. Het bedrijf van Beekveld en Terpstra (B&T) heeft (wederom) de opdracht gekregen om dit onderzoek uit te voeren.
Het bestuur nodigt u van harte uit om hieraan deel te nemen.
U ontvangt hiervoor via B&T vanaf maandag 22 oktober één uitnodiging per gezin via de mail.
U heeft, op basis van vrijwilligheid, de keuze om de enquête wel of niet in te vullen.
Mocht u een gescheiden gezin zijn en een tweede lijst wensen, neemt u dan contact op met [email protected]
Ook kunt u zich eventueel via dit adres afmelden voor het onderzoek.
De resultaten worden gebruikt om een algemene indruk op stichtingsniveau te krijgen en de school kan deze gegevens gebruiken om de tevredenheid te borgen en/of verbeteren.
De vragenlijst wordt ook afgenomen onder leerlingen en medewerkers.
Het bestuur bedankt u alvast hartelijk voor uw medewerking.

HOOFDLUIS
Van de ouders van een van onze leerlingen kregen we bericht dat er hoofdluis was gezien. De leerling is thuis meteen behandeld, maar voor de zekerheid hebben we ons luizenteam gevraagd om deze week een extra controle te komen doen. Dat is dinsdag gebeurd, er is geen hoofdluis gezien.
Het blijft belangrijk dat u zelf thuis

VISDIEFJE
Omdat het Kinderboekenweek is hebben de kinderen hun lievelingsboek van thuis meegebracht. Elke dag lezen we er eentje voor. De kinderen leerden een rechte vouw in een blad papier maken. Een paar van die bladen bij elkaar vormden een boekje. Elk kind maakte een boekje met een verhaal over boodschappen doen met plaatjes en een gestempelde ‘tekst’ eronder en een boekje met plaatjes van dieren of van letters. Het uitknippen van de plaatjes was nog best lastig maar de kinderen deden erg goed hun best. (Tong uit de mond!) Met af en toe wat hulp van de juffen en een paar reepjes plakband voor het wegwerken van de ongelukjes konden de kinderen de plaatjes uiteindelijk in hun boekjes plakken. We hopen deze week ook nog naar de boekhandel te gaan om een mooi nieuw boek voor de schoolbibliotheek uit te zoeken.
juf Greetje en juf Marjolein
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Afgelopen week had een aantal leerlingen hun lievelingsboek mee naar school genomen. Hieruit mocht een ieder voorlezen en dat was genieten.
Ook hebben we stilgestaan bij de prijzen die te winnen zijn bij de Kinderboekenweek zoals de Gouden Griffel en het Gouden Penseel. Want wat bedoelt men daarmee en hoe ziet een griffel eruit?
Ook besteedden we aandacht aan die ‘moeilijke’ woorden zoals auteur en illustrator. Voor het onthouden van het woord auteur bedachten we ezelsbruggetje. Vraag uw kind er maar eens naar!
We bakten ook heerlijke (herfst)koekjes. Een ieder ging met een bolletje deeg aan de slag: deegrol insmeren met bloem, zeiltje bestrooien met bloem en dan rollen en koekjes uitdrukken met vormpjes. Al doende leerden we dat je echt wel de deegrol moet ‘insmeren’ en je zeiltje bestrooien met bloem anders blijft het plakken aan de deegrol.
De volgende dag mochten de koekjes mee naar huis en natuurlijk hebben we er 1 opgegeten in de klas. Dat was smullen … Dát is nog een leuke (én lekkere) manier om dingen te leren!
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en

LEPELAAR
Er was deze week genoeg te doen, buiten het normale lesrooster om. Op maandag hebben we bij de natuurles gekeken naar hoe regen ontstaat, heel leerzaam. Op dinsdag hebben we koekjes gebakken. Dat was erg gezellig om met elkaar te doen. Het oventje op school bakte niet helemaal regelmatig, dus sommige koekjes kwamen er erg donker uit maar dat heeft het plezier van het maken van het koekje niet gedrukt … Gisteren zijn we naar Keet in de Kerk geweest. We hebben iets geleerd over klassieke muziek en over volksmuziek, die soms verrassend goed bij elkaar passen.
Gisteren hebben we ook een oefening gedaan om nog meer van elkaar te leren. De juf had de oefening eerste voorgedaan: iemand staat op en zegt “Ik denk dat ik de enige ben die ….” aangevuld met datgene waarvan hij of zij denkt dat-ie de enige is. Als er kinderen zijn die ook van het genoemde gerecht houden of ooit in het genoemde land zijn geweest, dan gaan zij staan. Zo herken je gelijk wie ook eenzelfde ervaring heeft. Er bleken inderdaad niet zoveel kinderen van spruitjes te houden maar wel iedereen van patat … We hebben genoten van deze oefening in de kring.
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
Afgelopen woensdag zijn we naar ‘Keet in de kerk’ geweest.
Het was een erg leuke voorstelling met als titel ‘Dubbel geboekt’.
Verschillende muziekstijlen kwamen aan bod: klassieke muziek, popmuziek, volksmuziek en jazz.
Volgende week is het herfstvakantie. Wij wensen u en de kinderen een fijne week.
juf Joyce en juf Mieke.
STRANDLOPER
Morgen komt er een gastspreker van Bureau Halt vertellen over online-pesten (via WhatsApp bijvoorbeeld).
Morgenmiddag om 3 uur begint de herfstvakantie. Na de herfstvakantie sta ik (Yvonne) op maandag niet meer voor de groep, juf Mieke is dan de juf voor de Strandloper.
Graag zien we dat alle gummen die uit elkaar kunnen en alle andere spulletjes die afleiden thuis blijven of in de tas voor ná schooltijd.
De donderdag na de herfstvakantie komt de schoolfotograaf.
juf Yvonne en meester Sven

VERJAARDAGEN
15 oktober: Charlie
21 oktober: Dylano
25 oktober: Fleur

OP DE KALENDER
Maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober: Herfstvakantie
Maandag 22 oktober: Luizencontrole
Donderdag 25 oktober: Schoolfotograaf
Donderdag 8 november: Nationaal schoolontbijt
Woensdag 21 of 28 november: Muziekvoorstelling ‘Keet’

Onze contactgegevens