ga naar   Obase
Nieuwsbrief 13 december

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Volgende week zal de laatste schoolweek van 2019 alweer aanbreken. Naast de sfeervolle lichtjestocht die we woensdag voor onze leerlingen en hun familie organiseren zal ook donderdag een bijzondere dag zijn op school. We nemen dan namelijk met de kinderen afscheid van juf Greetje die met pensioen gaat. We zullen dit afscheid gedurende de dag met de kinderen voorbereiden en aan het einde van de middag gezamenlijk afscheid van haar nemen.
Direct na schooltijd bent u van harte uitgenodigd om, in de personeelskamer, persoonlijk afscheid van juf Greetje te komen nemen.

Oudercafé (herhaald bericht).
Op basis van de antwoorden uit de vragenlijst, die onlangs is ingevuld door ouders/verzorgers, zullen we op woensdagavond 29 januari het volgende oudercafé op de Meie organiseren. Houdt u deze avond alvast vrij in uw agenda?

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

KERSTVAKANTIE
De kerstvakantie is van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari.
Op vrijdag 20 december zijn de kinderen ’s middags vrij, vanaf 12:30 uur.
We wensen u een fijne kerstvakantie!
Maandag 6 januari 2020 is de eerste schooldag in het nieuwe jaar.

SCHAATSEN!
Alle basisscholen mogen een keer gratis komen schaatsen op de schaatsbaan op het Havenplein. Dinsdag 17 december zijn wij aan de beurt. We gaan met de Scholekster en de Aalscholver van 11:00 tot 12:00 uur. Handschoenen en een helm zijn verplicht!
Schaatsen en een helm kunnen de kinderen lenen, handschoenen moeten ze zelf meenemen.

SCHOOLFRUIT
Zoals u inmiddels weet krijgen we elke week drie porties fruit (of soms groente) voor de leerlingen. Ze krijgen dat op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.
Volgende week krijgen we: meloen, mandarijnen en appels.
Als u meer informatie wilt over dit project kunt u kijken op de website: www.euschoolfruit.nl

VISDIEFJE
Sinterklaas weer terug naar Spanje en de kerstboom in de klas! De kinderen hebben er geen enkele moeite mee. Ze hebben de boom versierd en zijn druk bezig met het maken van mooie kerstspulletjes. Juf Marion kwam weer een ochtendje mee doen!
We hebben het kerstverhaal verteld met de poppen die een aardige oma eens voor ons heeft gebreid, we zingen over een kerstbomenverkoper en over kerstballen die op de grond vallen. Het lezen, rekenen en schrijven in groep 3 gaat ook gewoon door, de kinderen van groep 2 pikken daar af en toe wat van mee. Zo hoorden we een jongetje praten over ‘de klankers’ toen hij in een boekje zat te kijken. (Ja, we hebben het tijdens het lezen over klinkers en medeklinkers.)
In de huishoek staan twee potjes met droge pasta waar de kinderen mee spelen. Er was nog wat over in een plastic zakje en de kinderen stelden voor om dat restje te koken. Zo kwam het dat we gisteren tijdens de lunchpauze allemaal een klein schaaltje pasta, met ketchup!, hebben gegeten. De schaaltjes waren zó leeg!
Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. Het wordt voor ons allen een bijzondere week.
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Vorige week vierden we met de kinderen het sinterklaasfeest. Na eerst wat spelletjes te hebben gedaan, werden we blij verrast. Toen juf Marleen even op de gang moest zijn, vond ze een brief. Hierin stond dat de pakjespiet nog een zak met cadeautjes had verstopt voor de kinderen. Gelukkig kan Jane goed speuren want uiteindelijk vond zij twee zakken voor onze groep. Elk kind kreeg twee cadeautjes, wat een verrassing! Nadat iedereen zijn pakjes had uitgepakt, was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een gezellige dag.
Deze week staat de kerstboom alweer in de klas. We knipten ook een mooie kerstbal die beplakt werd met mooi vliegerpapier. Deze prachtige, unieke, exemplaren zijn te bewonderen in de gang. Het licht schijnt door het vliegerpapier en zo komen we langzamerhand in de kerstsfeer….
Dinsdag (17 december) gaan we schaatsen op de schaatsbaan op het Havenplein! We gaan van 11:00 tot 12:00 uur. Handschoenen en een helm zijn daar verplicht. Schaatsen en een helm kunnen de kinderen lenen, handschoenen moeten ze zelf meenemen.
juf Marleen, juf Marjan, meester Sven

STRANDLOPER
Dinsdag gaan er klassen naar de schaatsbaan. Wij hebben er voor gekozen om op school te blijven om een andere invulling aan die tijd te geven. Mocht uw kind toch willen schaatsen, dan bent u samen met uw kind ook welkom op de schaatsbaan. Onze schaatstijd is van 11 tot 12 uur. Laat u het even weten wanneer u naar de schaatsbaan gaat?
Woensdag is de lichtjestocht, wat fijn dat iedereen meeloopt. Het wordt vast heel gezellig!
Donderdag nemen we afscheid van juf Greetje, ook dat wordt een bijzondere dag. En vrijdag begint de kerstvakantie, daar kijken de meeste kinderen naar uit!
juf Yvonne, juf Mieke en juf Tessa

AALSCHOLVER
Meester Sven was er op maandag niet vanwege ziekte, dat maakte de start van de week even anders dan anders. Geplande instructies en DMT-lezen kunnen dan deels niet doorgaan.
Dinsdag heeft in het teken gestaan van ons bezoek aan de Pontes Pieter Zeeman. Onze leerlingen maakten kennis met het vak wiskunde en bereidden daarna hun eigen lunch: een broodje gezond. Afsluiting was een rondleiding door het gebouw. Voor sommigen voelde het al een beetje vertrouwd doordat zij naar de Pieter Zeeman Experience geweest zijn, anderen liepen vol verbazing rond over hoe groot het gebouw is en wat er allemaal te zien is. We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend.
In de middag hebben we ons gewone programma weer opgepakt in alle rust. Daar hoorde ook muziek bij: we hebben een boomwhacker-les gedaan met de Banana Boat Song.
Kerst kruipt ook in onze lessen een beetje dichterbij: we hebben bij Engels het liedje Rudolph the red-nosed reindeer vertaalt en bij taal hebben de leerlingen een kerstverhaal geschreven.
Komende dinsdag gaan we van 11-12 uur schaatsen (in plaats van gymmen); het is voor leerlingen dan verplicht om handschoenen aan te hebben. Helmen kunnen we gebruiken van de organisatie van de schaatsbaan. Leerlingen mogen als zij dat willen eigen schaatsen meenemen, maar Noren zijn niet toegestaan op de baan. Weer een leuke activiteit om naar uit te kijken ….
juf Janneke, juf Nicole en meester Sven

VERJAARDAGEN
20 december: Lieke
22 december: Pieter
27 december: Kevin

OP DE KALENDER
Woensdag 18 december vanaf 17:00 uur: Lichtjestocht in kerstsfeer
Donderdag 19 december: Afscheid van juf Greetje
Vrijdagmiddag 20 december: Vrije middag vanaf 12:30 uur
Maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens