ga naar   Obase
Nieuwsbrief 15 november

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vervanging juf Greetje.
Zoals u weet gaat juf Greetje per 1 januari met pensioen. Ik ben blij u te kunnen melden dat we een geschikte opvolger voor haar gevonden hebben. Na de kerstvakantie zal juf Marion Ligthart starten als leerkracht van het visdiefje. Marion is een Obase-collega. Zij werkt al jaren als leerkracht van groep 1-2 op OBS de Oosterburcht in Oosterland, ze heeft daarom veel ervaring binnen het kleuteronderwijs. Marion zal op maandag, dinsdag en donderdag werken. Op vrijdag zal zij de ene week aanwezig zijn, de andere week zal juf Marian in het visdiefje blijven lesgeven. Wij heten juf Marion van harte welkom op de Meie!

Vragenlijst (herhaald bericht).
In januari zullen we weer een oudercafé organiseren. Omdat we het belangrijk vinden om met zoveel mogelijk ouder(s)/verzorger(s) in gesprek te kunnen gaan wil ik u vragen de vragenlijst middels deze link in te vullen: https://www.survio.com/survey/d/V3U4K2E0U8T5K9Y6Y. De lijst bevat enkele vragen over uw mogelijkheden en overwegingen om het oudercafé wel of niet bij te kunnen wonen. Het kost slechts enkele minuten om de lijst in te vullen. U helpt ons hiermee om een geschikt moment voor het volgende oudercafé te kunnen plannen. Alvast bedankt voor de moeite!

Reguliere BSO op de Meie.
Verschillende ouders hebben onlangs aangegeven moeite te hebben om passende BSO (buitenschoolse opvang) te vinden voor hun kind. Kibeo, onze partner in kinderopvang, wil daarom onderzoeken of het haalbaar is om een reguliere BSO te starten op de Meie. Dit betreft reguliere opvang, waarvan u dus één of enkele dagen gebruik zou kunnen maken en waarop de wettelijke regeling voor toeslag van toepassing is. Laat u het via [email protected] of via telefoonnummer 0113-760250 weten als u geïnteresseerd bent?

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFRUIT
Deze week is het EU-schoolfruitproject begonnen.
Zoals u inmiddels weet krijgen we elke week drie porties fruit (of groente) voor de leerlingen. Ze krijgen dat op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.
Volgende week krijgen we komkommer, worteltjes en appels.
Als u meer informatie wilt over dit project kunt u kijken op de website: www.euschoolfruit.nl

VISDIEFJE
Deze week zijn we gestart met de Novembergesprekken waarin we met ouders terugkijken op de eerste periode van het schooljaar.
Het is fijn om met elkaar van gedachten te wisselen over de ontwikkeling van de kleuters, over de verwachtingen, de wensen en de mogelijkheden.
We spelen en werken met de kinderen rondom het thema “de bakker”. Het thema slaat goed aan. De kinderen zijn geïnteresseerd in het onderwerp en spelen naar hartenlust in de bakkershoek waar ze met speeldeeg broodjes en taartjes maken, brood en lekkernijen verkopen en zo ook tegelijk iets leren op het gebied van rekenen, (hoeveel moet ik betalen ?) en taal (hoe heten al die dingen die de bakker verkoopt?). We kijken naar filmpjes over molens en bakkerijen en gaan binnenkort ook op bezoek bij een echte bakker!
Vanmiddag hebben we onze tweede workshop (Werken met wol) waaraan behalve de kleuters ook een paar kinderen uit andere groepen meedoen. De vorige keer hadden we Kiki Strooker te gast. Kiki geeft workshops over allerlei technieken die te maken hebben met wol. We leerden van haar hoe je wol kunt vilten. Het was een erg gezellige les! Vandaag leren we vingerhaken en als we een flink stuk hebben gehaakt kunnen we met die vingerhaaksliert een glazen potje omwikkelen. Theelichtje er in en dan hebben we een mooi winterlampje! Dit weekeinde komt Sinterklaas aan in Nederland; een spannende periode volgt! We hebben een bezoek geboekt aan het Sinterklaashuis in het oude gemeentehuis in Zierikzee!
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Vorige week hebben we de week gezellig afgesloten met een gezamenlijk ontbijt. De kinderen hebben heerlijk gesmuld van het lekkere brood, beleg, yoghurt en rauwkost en natuurlijk dronken we er ook wat bij. De keuze was melk of thee. Daarna zijn we uiteraard wel ‘gewoon’ aan de slag gegaan met het reguliere programma.
Bij de zwemles hebben de kinderen genoten van het wakzwemmen. Ze weten nu allemaal wat je moet doen als je in een wak terecht komt. Laten we hopen dat dit nooit nodig is. Ze kregen hiervoor een mooi certificaat van deelname. We zijn trots op onze zwemkanjers!
Afgelopen week was een bijzondere week waarin juf Marleen maandag ziek was. Fijn dat juf Maartje samen met meester Sven en stagiaire Laurie voor de groep stonden. Zo waren er toch bekende gezichten voor de groep. Helaas is juf Marjan ook geblesseerd waardoor ze deze week niet op school kon zijn. Juf Mieke en meester Sven hebben woensdag gezorgd dat ook deze dag (bijna) weer was als elke woensdag. De andere dagen hebben juf Mieke, meester Sven en juf Nicole ondersteund in de diverse groepen zodat alles, voor de kinderen, zo normaal mogelijk verliep.
Dank je wel juffen en meester!
Aanstaande zaterdag komt de Sint weer aan in Zierikzee en dat is goed te merken aan de kinderen …
Ze kijken er erg naar uit en binnenkort gaan we dan ook op bezoek bij zijn huis in Zierikzee.
Vol verwachting klopt ons hart ….
juf Marleen, juf Marjan, meester Sven

STRANDLOPER
Het was een week waarin sommige kinderen al druk bezig zijn met komst van Sint … spannend hoor.
Veel kinderen vinden het heerlijk om te knutselen. Dit keer hebben ze gewerkt aan fabrieken. De werkstukken komen vandaag mee naar huis.
Ook mochten we weer genieten van het schoolfruit, heerlijk! We hebben ananasmonsters en meloenliefhebbers in de klas. De appels vandaag waren ook heerlijk.
juf Yvonne, juf Mieke en juf Tessa

AALSCHOLVER
De toetsen van de zaakvakken zijn achter de rug. We hebben eigenlijk best een rustige, normale week gehad. Komende week trekken we op maandag lootjes voor Sinterklaas; op die dag krijgen de leerlingen ook een enveloppe met 5 euro mee naar huis. Het is de bedoeling dat daar een cadeau van gekocht wordt (geen snoep). De leerlingen maken een surprise (dat in ieder geval) en een gedicht is erg leuk (maar is niet verplicht). Op 5 december in de ochtend zullen de surprises worden uitgepakt. In aanloop naar Sinterklaas zal daarover nog een apart bericht in Parro verschijnen.
Verder zal op dinsdag de drempeltoets voor de schoolverlaters afgenomen worden. Alle schoolverlaters zijn dan vrijwel de hele dag in een apart lokaal aan het werk. Tussendoor gymmen zij nog wel en uiteraard hebben ze pauze, maar dan op een moment dat het goed uitkomt in hun programma. De rest van de klas heeft gewoon in de eigen klas een normaal lesprogramma.
juf Janneke, juf Nicole, meester Sven

OP DE KALENDER
Woensdag 27 november 10:00 uur: Muziekvoorstelling ‘Keet in de kerk’
Vrijdag 6 december: Studiedag, kinderen vrij
Vrijdagmiddag 20 december: Vrije middag vanaf 12:30 uur
Maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens