ga naar   Obase
Nieuwsbrief 16 augustus

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Start nieuwe schooljaar.
Na een, hopelijk heerlijke, vakantie starten we aanstaande maandag (19 augustus) weer aan het nieuwe schooljaar. We hebben er weer zin in! We zijn deze week druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor het nieuwe jaar en willen u middels deze eerste nieuwsbrief graag ‘bijpraten’. De schooltijden veranderen het komende schooljaar niet. We verwachten de kinderen dus vanaf 8.45 uur in de klas (8.30 uur gaat de deur open) en sluiten de dag om 15.00 uur weer af.

Vertrek meneer Aron.
Helaas heeft meneer Aron laten weten dat hij een nieuwe baan heeft aangenomen, dichter bij huis en passend binnen zijn ambitie om les te geven binnen het voortgezet onderwijs. Voor ons natuurlijk ontzettend jammer, voor hem een mooie uitdaging waar we hem veel succes bij wensen. Aan het begin van het schooljaar zullen de leerkrachten de gymlessen daarom zelf (aangepast) vormgeven. Uiteraard ben ik druk op zoek naar een vervanger voor Aron, ik hoop u hierover zo snel mogelijk verder te kunnen informeren.
De gymlessen blijven plaatsvinden op de dinsdag en donderdag, wilt u ervoor zorgen dat de kinderen deze dagen gymkleding bij zich hebben?

Schoolzwemmen groep 3-4-5.
Leerlingen uit groep 3 (visdiefje), 4 en 5 (scholekster) gaan op vrijdag schoolzwemmen. Wilt u de kinderen daarom zwemspullen meegeven op vrijdag? Deze groep leerlingen krijgt daarnaast gymles op dinsdag.

Pauzes.
De scholekster en de lepelaar zullen dit schooljaar om 10.00 uur en om 12.30 uur buitenspelen. Zij zullen hiervoor ieder een eigen stuk van het plein gebruiken. De aalscholver speelt om 10.15 uur en 12.45 uur buiten. Daarnaast is er in de klas een eet- en drinkmoment.
Als school vinden we het belangrijk dat er zoveel mogelijk gezond eten en drinken is tijdens de pauzes. We vragen ouders dan ook te zorgen voor gezonde pauze snacks zoals groente en fruit. Gezonde tussendoortjes zorgen voor energie en de benodigde concentratie op school.
We vragen ouders voor de lunch om te kiezen voor bruin of volkorenbrood dat besmeerd wordt met halvarine of roomboter. We adviseren kaas, magere vleeswaren, pindakaas of honing. We adviseren ouders water mee te geven in een hervulbare fles. In de school zijn watertappunten waar kinderen met regelmaat hun waterflesjes kunnen vullen. Ook thee is een optie.

Startgesprekken.
Naar aanleiding van de uitkomst van het tevredenheidsonderzoek van afgelopen schooljaar zullen dit jaar in de week van 9 en 16 september individuele startgesprekken gepland worden. Tijdens dit gesprek kunt u belangrijke en/of bijzondere zaken over uw kind met de leerkracht bespreken. U zult hiervoor een uitnodiging ontvangen via Parro. Urgente zaken kunt u natuurlijk eerder al bij de leerkracht kenbaar maken.

Formulieren.
Zoals u wellicht gewend bent zal uw kind maandag enkele formulieren meer naar huis krijgen. Een formulier waarop u gevraagd wordt actuele gegevens zoals telefoonnummers en e-mailadressen in te vullen en een toestemmingformulier voor de HVO/GVO lessen.
Wilt u deze formulieren invullen en zo spoedig mogelijk mee terug naar school geven?

 

 

 

Ik wens iedereen een fijn weekend en zie ernaar uit om iedereen maandag weer te begroeten!

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFOTOGRAAF
Donderdag 29 augustus komt de schoolfotograaf.
Er worden dan portretfoto’s en groepsfoto’s gemaakt, na enkele weken krijgt u een voorbeeldfoto met een bestelcode mee naar huis waarmee u de foto’s kunt bestellen.

OP DE KALENDER
Maandag 19 augustus: Eerste schooldag
Donderdag 29 augustus: Schoolfotograaf
Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober: Studiedagen, kinderen vrij
Maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober: Herfstvakantie

Onze contactgegevens