ga naar   Obase
Nieuwsbrief 20 september

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Schoolbezoek.
Gisteren heeft een schoolbezoek vanuit Obase plaatsgevonden op SBO de Meie. Het betrof een vervolg bezoek op het bezoek dat in februari 2019 heeft plaatsgevonden. Naar aanleiding van dat bezoek heeft de commissie een aantal handreikingen gedaan om ons onderwijs te verbeteren. Wij zijn daar als team hard mee aan de slag gegaan en hebben gisteren met trots laten zien waarin dit ondertussen geresulteerd heeft. We zullen binnenkort een uitgebreide rapportage van de commissie ontvangen over dit tweede bezoek, maar zijn al erg blij met de terugkoppeling die we aan het einde van de dag hebben gekregen. Hieruit is gebleken dat de commissie van mening is dat verschillende verbeteringen zichtbaar zijn binnen het onderwijs. Zodra we de rapportage hebben ontvangen zal ik u verder informeren over de inhoud hiervan.

Jaarverslag.
In de bijlage van deze nieuwsbrief en op de website van de Meie kunt u het jaarverslag 2018-2019 van onze school lezen. In dit verslag staan kort samengevat de ontwikkelingen van het vorige schooljaar beschreven.

Oudercafé 8 oktober.
Heeft u dinsdagavond 8 oktober al gereserveerd in uw agenda om aanwezig te kunnen zijn bij het eerste oudercafé van dit schooljaar? Ik hoop oprecht dat veel ouders/verzorgers hierbij aanwezig kunnen zijn omdat ik graag uw mening hoor over ontwikkelingen binnen onze school. Ik zal u volgende week een uitnodiging sturen via Parro waarmee u tevens kunt aangeven of u aanwezig kunt zijn.

Invulling gymlessen/afscheid meneer Aron.
De invulling van de gymlessen verloopt iets anders dan eerder aangegeven. Juf Anouk zal na de herfstvakantie starten om de gymlessen te geven op de dinsdagen, tot de herfstvakantie zal juf Brigitte de lessen op dinsdag en donderdag verzorgen. Meneer Aron zal donderdag 26 september afscheid komen nemen van de leerlingen.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFOTO’S
Deze week kregen de kinderen de voorbeeldfoto mee naar huis. Op deze voorbeeldfoto staat hoe u de foto’s kunt bestellen. Alle bestellingen die voor 29 september worden gedaan zullen in een keer (zonder verzendkosten) naar school worden gestuurd.

VISDIEFJE
De meeste kinderen hebben al een dierentuinknuffel meegenomen naar school. Ze hebben er een hok voor gemaakt, met tralies en al.
We hebben veel plaatjes opgehangen in de klas met afbeeldingen van dierentuindieren. We doen er woordenschatspelletjes mee.
We maakten een giraffe van vierkante plakfiguren, leerden een liedje over een hele dikke olifant en sorteerden dierfiguren; dieren met haren, veren, schubben. Dieren die zwemmen, lopen, vliegen. Dieren met twee en vier poten, dieren die eieren leggen enzovoort.
Jeremy vierde zijn vijfde verjaardag in de klas. Een bijzondere gebeurtenis want met vijf kinderen in de groep komt een verjaardag niet elke week, en zelfs niet elke maand voor!
Vrijdag krijgen de kinderen de nieuwe schoolfoto’s mee naar huis. Wilt u ze bestellen volgt u dan de aanwijzingen op de voorbeeldfoto! (De foto’s zijn érg leuk geworden!)
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Langzaam gaan we naar de herfst toe. Afgelopen week was dat ook te merken aan het weer. Soms was het jassenweer en was het best een beetje koud.
We konden deze week volgens het ‘gewone’ rooster werken. Juf Brigitte heeft namelijk de gymles van dinsdag én de gymles van donderdag voor haar rekening genomen. Fijn hoor!
Tijdens de les van HVO hebben we (opnieuw) kennis gemaakt met de symfollies.  Symfollies is een 3D-animatiereeks over een familie mensachtige strijkinstrumenten. Samen met andere muzikale figuurtjes beleven zij allerlei avonturen en maken ze natuurlijk ook muziek. Elke aflevering bevat een apart verhaaltje en laat de kinderen op een speelse manier kennismaken met een meesterwerk uit de klassieke muziek. Ze genieten hier erg van!
Donderdag hadden we bezoek in de klas. De bezoekers waren erg onder de indruk van het harde werken van onze groep. En wij natuurlijk ook.
De hele week hebben de kinderen zich heel goed ingezet, qua werk en gedrag. En ze hebben weer de nodige dopjes verdiend. Vrijdag was de dag waarop ze hun beloning mochten ‘innen’ en iets van huis mee nemen om mee te spelen. Wat zijn wij trots op onze kanjers!
juf Marleen, juf Marjan en meester Sven

STRANDLOPER
Woensdag heeft u de foto met bestelnummers gekregen van uw kind.
Het is de bedoeling dat u voor 29 september uw bestelling doet, zodat deze in 1 x naar school gestuurd kan worden.
Gisteren kwamen er mensen in de klas kijken, dit was best spannend. Soms moet dat wel eens, dit was voor het Obase- onderzoek.
juf Yvonne, juf Mieke en juf Tessa

AALSCHOLVER
Deze week is er hard gewerkt. Op maandag hebben we Ari verwelkomd in de groep. Vanaf deze week is hij volledig aanwezig. We hebben inmiddels bijna alle startgesprekken kunnen voeren en willen u graag bedanken voor de open, fijne gesprekken die we met u hebben mogen voeren.
Juf Marlon heeft met een groot deel van de leerlingen al een gesprekje gehad om kennis te maken, zij zal dit op regelmatige basis met meerdere leerlingen doen. Maar dan uiteraard niet gericht op kennismaken, maar bijv. op welbevinden. Het formulier dat u van Marlon hebt ontvangen, zouden wij graag ingevuld retour willen zien uiterlijk dinsdag 24 september.
Mocht u thuis nog een rapport hebben liggen, zou u dat dan ook mee willen geven? Verder willen we vragen om uw kind vanaf nu een jas te laten dragen naar school. We merken dat een aantal leerlingen zonder jas op school komt, maar de regel is dat leerlingen alleen zonder jas naar buiten mogen in de pauze als het boven de 15 graden is.
juf Janneke, juf Nicole en meester Sven

OP DE KALENDER
Dinsdagavond 8 oktober: Oudercafé
Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober: Studiedagen, kinderen vrij
Maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober: Herfstvakantie

Onze contactgegevens