ga naar   Obase
Nieuwsbrief 20 september

Beste ouders/verzorgers,

Afgelopen dinsdag vond de algemene ouderavond plaats. Deze keer was u door uw eigen zoon/dochter uitgenodigd op school. De opkomst was groot en de leerlingen kijken met ‘trots’ terug op de rondleiding en uitleg die zij u hebben gegeven.
We mogen dus wel spreken van een geslaagde avond.

Op 4 oktober vindt het eerste ‘Oudercafé’ plaats. Het oudercafé dient als klankbord voor de directie, MR, leerkrachten en ouders. Op deze manier willen we graag de gezamenlijke verantwoordelijkheid organiseren in het belang van de leerlingen.
Tijdens deze eerste bijeenkomst gaan we graag in gesprek met u over de start van het nieuwe schooljaar. Wat gaat er goed en kunnen we gaan borgen, waar liggen aandachtspunten en dienen we rekening mee te houden richting de kinderen?
U bent van harte uitgenodigd op 4 oktober om 19:30 om hier met ons over van gedachte te wisselen. Het zou fijn zijn als er van elke groep ouders/verzorgers aanwezig zijn op deze avond.
Volgende week krijgt u nog een uitnodiging.

Tevens wil ik dit moment aangrijpen om (eventuele) verwarring weg te nemen rondom de sluiting van de Beatrixschool.
SBO de Meie en de Beatrixschool worden soms in één adem genoemd. Er lagen dan ook plannen om inhoudelijk samen op te trekken.
Het lijkt dan ook logisch dat mensen zich afvragen of de Meie nu ook gaat sluiten. Dit is absoluut NIET aan de orde.
De overweging om de Beatrixschool te sluiten is een besluit geweest van een ander bestuur. Dit heeft niks met Obase en dus met de Meie te maken. De Meie kijkt juist positief naar de toekomst en ziet nog veel uitdagingen in de komende jaren die we met enthousiasme tegemoet gaan.

Sander Capello

DONDERDAG 27 SEPTEMBER: STUDIEDAG – KINDEREN VRIJ
De leerkrachten hebben volgende week donderdag een studiedag en de kinderen zijn dan vrij.
De nieuwsbrief krijgt u daarom volgende week op vrijdag.

GEZONDE SCHOOL: WEEK VAN DE PAUZEHAP
Volgende week doen we mee aan de ‘week van de pauzehap’.
Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Albert Heijn. We krijgen dan elke dag een gezonde en lekkere pauzehap en daarbij horen ook lessen over gezond eten. ( www.ikeethetbeter.nl )

KINDERKLEDINGBEURS
Binnenkort is weer de kinderkledingbeurs waar u kinderkleding kunt inleveren en kopen, het vindt plaats in het gebouw van Pontes Pieter Zeeman, Hatfieldpark 1-2 Zierikzee.
Inleveren kan vrijdagavond 5 oktober van 19:00 tot 21:30 uur en de verkoop is zaterdagmorgen 6 oktober van 10:00 tot 12:00 uur. ( www.kinderkledingbeurszierikzee.nl )

WEEK VAN DE OPVOEDING
Van 1 tot 5 oktober is de ‘Week van de opvoeding’ met verschillende activiteiten.
Kijk voor meer informatie op de website: www.weekvandeopvoeding.nl

SCOUTING ZIERIKZEE: OPEN OCHTEND
Zaterdag 22 september is er van 10:00 tot 11:30 uur een open dag bij de bever-groep (5 tot 7 jaar) van scouting Zierikzee. Het is in het scoutingebouw aan de van Veenlaan 1 in Zierikzee.
Voor meer informatie: www.scoutingzierikzee.nl

VISDIEFJE
Het was fijn om ouders en kleuters dinsdagavond te ontmoeten tijdens de inloopavond. Ook andere ouders kwamen met hun kinderen even een kijkje nemen in onze klas. Het was voor de kleintjes best moeilijk om iets over hun dagelijkse activiteiten te vertellen maar door middel van de diaserie heeft iedereen toch hopelijk een kleine indruk gekregen van wat we op een dag allemaal doen.
We hebben de afgelopen weken vaak geknipt. Voor sommige kinderen is het op de juiste manier hanteren van de schaar nog lastig maar door regelmatig oefenen gaat het al steeds beter! Nu knippen de kinderen nog rechte strookjes, al of niet over een lijn. Naarmate ze de techniek beter beheersen gaan we ook proberen om ingewikkelder lijnen te knippen, zigzag, gebogen enzovoort.
Er zijn in het team wat afspraken gemaakt voor momenten waarop de jongste kinderen uit de groepen Scholekster en Lepelaar samen met de kleuters buiten kunnen spelen. Zo kunnen onze Visdiefjes nog eens met hun oude klasgenootjes optrekken. Dat zullen ze leuk vinden!
Vandaag is er een nieuw jongetje in de groep gekomen. Het is Jeremy Vermaat uit Dreischor. We hopen dat hij en zijn ouders zich snel thuis zullen voelen op onze school!
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Langzaam gaan we naar de herfst toe en vaak betekent dat stormachtig weer maar gelukkig hebben we deze week nog veel van de zon kunnen genieten tijdens de pauzes.
Vorige week vrijdag hebben we afscheid genomen van Miquel (en Louka) . We kregen van hen nog een lekkere traktatie en alle kinderen hadden voor hen een mooie tekening gemaakt. We wensen Miquel en Louka veel plezier op hun nieuwe school.
Afgelopen maandag hadden we een gezellig knutseluurtje met ‘de afvaljuf’. Ze liet eerst een eigen kunstwerk zien dat ze van allerlei afval had gemaakt. Daarna vertelde ze hoe je het beste een afvalbeest kunt maken. We gebruikten geen lijm maar elastiekjes en klei om dingen te bevestigen zoals pootjes, oogjes etc. Wat hebben we ervan genoten en wat zijn het mooie kunstwerken geworden!
Fijn dat we veel ouders mochten ontmoeten op onze informatieavond. Leuk om al die enthousiaste kinderen te zien die hun ouders uitleg gaven over hoe ‘hoe het er in de klas aan toe gaat’. Het was ook prettig om met elkaar in gesprek te gaan over uw kind en ervaringen te delen. Zo kunnen we samen goed afstemmen op de behoeften van uw kind.
Ook juf Marije was op school en deze mocht vele (live) knuffels ontvangen van de kinderen. Juf Marije heeft van alle kinderen ook een mooie ‘bloem’ gekregen die ze voor haar geknutseld hadden. Ze was er erg blij mee.
Komende week is geen ‘gewone’ week. De kinderen zijn donderdag vrij want dan hebben de juffen studiedag. We zijn benieuwd wat de rest van de komende week ons weer zal brengen.
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
Deze week was anders dan anders: op maandagmiddag hebben we het afvalbeest gemaakt, dinsdagmiddag studiemiddag, dinsdagavond informatieavond. Het afvalbeest hebben we in het lokaal van de Scholekster gemaakt. Wat fijn dat er zoveel afval voorhanden was, daardoor had iedereen genoeg materiaal. De afvaljuf had ook nog mooie spullen als versiering bij zich. Wat een creativiteit! U hebt dat met eigen ogen kunnen bekijken tijdens de rondleiding die de leerlingen hebben verzorgd door de school. Wat fijn dat zoveel ouders langs zijn geweest en een kijkje in de klas hebben genomen. Bedankt voor uw aanwezigheid.
Gisteren was juf Miranda ziek. We hebben met een beetje schuiven binnen de lessen toch een leerzame ochtend ervan kunnen maken. Vooral het bekijken van de kastanjes in hun bolster die Nimme had meegenomen, leverde eigenlijk al een leerzame natuurles op! En dat in de kring ….
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
Wat leuk om zo veel ouders en kinderen te zien dinsdagavond, bijna iedereen was er. We hoorden de kinderen van alles vertellen over wat we allemaal doen op school.
Voor de kinderen die aardrijkskunde hebben van juf Joye is er maandag een topo-toets van Nederland. Ze hebben hun blad mee naar huis gekregen zodat ze thuis kunnen leren.
Met ingang van volgende week is er ook voor de bovenbouwgroepen een onderwijsassistent.
juf Mieke en juf Joyce

STRANDLOPER
Dat was een bijzondere week: studiemiddag, info-avond. Fijn om zo veel enthousiaste leerlingen en ouders te zien!
Morgen staat juf Mieke voor de groep en volgende week donderdag is het studiedag, dan zijn de kinderen vrij,
Maandag begint Sven, onze onderwijsassistent voor de bovenbouw.
juf Yvonne

OP DE KALENDER
Maandag 24 t/m vrijdag 28 september: Week van de pauzehap
Donderdag 27 september: Studiedag voor het personeel, kinderen vrij
Woensdag 3 oktober: Muziekvoorstelling ‘Keet in de kerk’
Donderdag 4 oktober: Oudercafé

Onze contactgegevens