ga naar   Obase
Nieuwsbrief 22 november

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Lerarentekort.
Sinds vorige week is juf Marjan uitgevallen door een blessure. De vervangingsproblematiek binnen het onderwijs is ons hierdoor opnieuw pijnlijk duidelijk geworden. Er zijn geen invalleerkrachten beschikbaar via de vervangingspool waarbij wij aangesloten zijn. Het is ons de afgelopen twee weken gelukt om de verschillende groepen op te vangen. Echter zoals u zult begrijpen kan opvang zonder externe invallers op een gegeven moment ook onmogelijk blijken, met als gevolg dat we leerlingen naar huis zullen moeten sturen. Gelukkig is het tot nu toe nog niet zover gekomen. Uiteraard zullen wij ons best blijven doen om dit te voorkomen, we willen u echter wel informeren dat dit mogelijk niet altijd haalbaar zal zijn.

Vragenlijst oudercafé.
We hebben ondertussen enkele reacties op de vragenlijst ontvangen. Om een goed moment voor het komende oudercafé te kunnen plannen zou het fijn zijn als we de voorkeur van een grotere groep ouders ontvangen. Wilt u de vragenlijst via https://www.survio.com/survey/d/V3U4K2E0U8T5K9Y6Y voor ons invullen? Het invullen van de vragenlijst kost u slechts enkele minuten. U helpt ons hiermee om een geschikt moment voor het volgende oudercafé te kunnen plannen. Alvast bedankt voor de moeite!

Reguliere BSO op de Meie (herhaald bericht).
Verschillende ouders hebben onlangs aangegeven moeite te hebben om passende BSO (buitenschoolse opvang) te vinden voor hun kind. Kibeo, onze partner in kinderopvang, wil daarom onderzoeken of het haalbaar is om een reguliere BSO te starten op de Meie. Dit betreft reguliere opvang, waarvan u dus één of enkele dagen gebruik zou kunnen maken en waarop de wettelijke regeling voor toeslag van toepassing is. Laat u het via [email protected] of via tel. 0113-760250 weten als u geïnteresseerd bent?

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

WOENSDAG MUZIEKVOORSTELLING
Woensdag 27 november om 10 uur is de tweede muziekvoorstelling van ‘Keet in de kerk’. We gaan daar met de kinderen van de Aalscholver en de Scholekster naar toe.
Het thema van de voorstelling is ‘Op zoek naar een nieuwe Keet’. In de voorstelling maken de kinderen kennis met de kandidaten die strijden om de nieuwe ‘Keet’ te worden. De kandidaten worden muzikaal uitgedaagd en kunnen de hulp van de kinderen goed gebruiken! De kinderen zullen ook meer te weten komen over allerlei muziekinstrumenten.

SCHOOLFRUIT
Zoals u inmiddels weet krijgen we elke week drie porties fruit of groente voor de leerlingen. Ze krijgen dat op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.
Volgende week krijgen we: snacktomaatjes, kaki’s en appels.
Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op de website: www.euschoolfruit.nl

KAARTJES VOOR MUSICAL
De school mag tien vrijkaartjes verloten voor de musical ‘Doornroosje’ op zaterdagmiddag 25 januari in Sportcentrum Westerschouwen. Met 1 musicalkaartje mag ook 1 ouder gratis mee naar binnen.
Kinderen die mee willen loten (en dat ook mogen van hun ouders/verzorgers) moeten daar wel iets voor doen: Ze moeten thuis een leuke poster op A3 of A4 papier in het thema van Doornroosje maken, ze mogen knippen/plakken/kleuren/knutselen, alles mag zolang het maar op het papier past.
De tekening (of knutselwerk) geeft u mee naar school, uiterlijk maandag 2 december. Daarna gaan we loten.

KERST
Op woensdag 18 december organiseren wij voor de kinderen en hun gezinnen een Lichtjestocht!
Tussen 17:00 uur en 18:30 uur kunt u met het hele gezin een mooie wandeling maken in kerstsfeer. Wilt u de datum alvast in uw agenda noteren? We rekenen natuurlijk op ieders aanwezigheid! Meer informatie ontvangt u binnenkort.
Om de sfeer nog gezelliger te maken onderweg willen wij u vragen om voor ons glazen potten te sparen, waarin we waxinelichtjes kunnen doen. Graag inleveren zonder etiketten! Alvast hartelijk bedankt.

VISDIEFJE
Gisteren gingen we op bezoek bij ‘de man die bakt’ in de Meelstraat.
We zagen een mooie lichte bakkerij met vitrines vol heerlijke broden en broodjes. De kinderen waren nieuwsgierig naar alle machines die er stonden opgesteld en vroegen de bakker het hemd van zijn lijf.
Ze mochten om de beurt een krentenbol bestrijken met ei, daarna gingen de bolletjes in de oven en na acht minuten waren ze klaar!
We mochten de broodjes natuurlijk mee naar school nemen. Fijn dat we een echte bakkerij konden bekijken. Wel heel anders dan die in de klas!
Onderweg kwamen we langs het huis van Sinterklaas. Het zag er allemaal donker uit vanbinnen … We klopten op de deur, maar er werd niet opengedaan.
Sinterklaas was niet thuis. De kinderen bedachten allerlei plaatsen waar hij zou kunnen zijn. De speelgoedwinkel was een goede optie. Toevallig lag deze winkel op onze route naar school
dus we besloten daar dan maar eens te gaan kijken. Helaas, er waren wel klanten in de winkel maar geen Sint en geen Pieten. We mochten van de winkelmeneer wel allemaal een speelgoedboek meenemen, dat was dan nog wat. Op school aten de kinderen met smaak hun krentenbol op, twee kinderen wilden hem liever mee naar huis nemen. Ook goed!
Ze zochten in het speelgoedboek iets op wat ze graag zouden willen krijgen, knipten dat uit en plakten het in ons eigen grote Sinterklaasboek.
’s Middags schreven we een brief aan Sinterklaas waarin we vroegen of hij op dinsdag 2 december thuis zou zijn en dan de deur voor ons open zou willen wil doen.
In de enveloppe stopten we ook de sleutelbos die we in de klas hadden gevonden, die was vast van Huispiet. Juf bracht de enveloppe naar de brievenbus bij het huis van de Sint. (Na schooltijd 😉) Wat een bijzondere dag!
Vandaag staat juf Marion voor de groep, zo kan ze alvast eens nader kennismaken met de kinderen van het Visdiefje.
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
We boffen dat we ook dit jaar weer gratis schoolfruit/-groente krijgen. De kinderen hoeven dus op woensdag, donderdag en vrijdag geen fruit mee te nemen naar school. Dit mag uiteraard wel.
We zien dat de kinderen hier erg van genieten.
Vandaag mogen alle kinderen met kleren aan zwemmen en gaan de juffen kijken of er wellicht kinderen binnenkort voor een diploma mogen zwemmen. We zijn benieuwd.
Deze week kregen wij het verzoek om een schilderij voor de slaapkamer van Sinterklaas te maken. Het lege doek hebben we al ontvangen dus daar gaan we nog een mooi schilderij van maken.
In de klas tellen we de dagen af totdat we uiteindelijk op bezoek gaan.
juf Marleen, juf Marjan, meester Sven

STRANDLOPER
We hebben nog niet alle rapporten terug. Zou u deze mee willen geven zodat we voor uw kind het volgende rapport er bij kunnen voegen?
Woensdag 27 november gaan de andere groepen naar ‘Keet in de kerk’. Er was een ouder die aangaf dat haar kind graag mee zou willen / kunnen. Natuurlijk willen we de mogelijkheid bieden dat ook de kinderen van de Strandloper naar ‘Keet’ kunnen, echter … omdat onze personele bezetting op het moment niet toereikend is, zal ik met de groep op school blijven en juf Mieke staat voor de andere groep. Het zou fijn zijn wanneer u zelf met uw eigen zoon / dochter aansluit. Wilt u hierover contact opnemen via Parro? Wanneer het maar om 1 of 2 leerlingen gaat, kunnen zij aansluiten bij een andere groep.
juf Yvonne, juf Mieke en juf Tessa

AALSCHOLVER
Deze week hebben de kinderen van groep 8 hard gewerkt aan de drempeltoets. Nu is het tijd om alles na te kijken en op te sturen, daarna krijgen wij de uitslag teruggestuurd en brengen we u uiteraard op de hoogte.
Aanstaande woensdag (27-11) is het weer ‘Keet in de Kerk’. We hebben er zin in!
Alle leerlingen hebben een brief meegekregen m.b.t een screening voor de motoriek. Zou u dit briefje zo snel mogelijk ingevuld weer mee willen geven? Bedankt!
juf Nicole, juf Janneke, meester Sven

VERJAARDAGEN
29 november: Ralf

OP DE KALENDER
Woensdag 27 november 10:00 uur: Muziekvoorstelling ‘Keet in de kerk’
Vrijdag 6 december: Studiedag, kinderen vrij
Vrijdagmiddag 20 december: Vrije middag vanaf 12:30 uur
Maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens