ga naar   Obase
Nieuwsbrief 28 juni

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Laatste schoolweek.
De laatste week van het schooljaar staat alweer voor de boeg, wat gaat de tijd toch snel! Het belooft een zonnige en gezellige week te worden. Zo gaan we woensdag op een sportieve wijze afscheid nemen van onze schoolverlaters en donderdag zorgen de ouders van de activiteitencommissie voor een leuke afsluiting van het schooljaar voor de andere leerlingen.
Vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 9.30 uur gaan de kinderen kennis maken met hun nieuwe klas en de nieuwe leerkrachten en assistenten.
Vrijdag om 12.30 uur kan de vakantie vervolgens voor iedereen beginnen!

Schoolzwemmen.
Volgend schooljaar zal de Scholekster (groep 4-5-6) op vrijdag gaan schoolzwemmen. Na de vakantie volgt hierover verdere informatie.

Groepsindeling 2019-2020 (herhaald bericht, inclusief groepsnamen).

Visdiefje: KOG-3 (+/- 4 leerlingen)
Juf Greetje, ma-di-do-vr (vr om de week)
Juf Marjan, vr (vr om de week)
Juf Marjolein, ma-di-do-vr

Scholekster: Groep 4-5-6 (+/- 16 leerlingen)
Juf Marleen, ma-di-do-vr
Juf Marjan, wo-do-vr (vr om de week)
Meneer Sven, di-wo

Aalscholver: Groep 7-8 (+/- 21 leerlingen)
Juf Nicole, ma-di-wo
Juf Janneke, di-do-vr
Meneer Sven, ma-do-vr

Strandloper: Structuurgroep 3 t/m 8 (+/- 8 leerlingen)
Juf Yvonne, di-wo-do-vr
Juf Mieke, ma-wo
Juf Tessa, do-vr

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

EINDEJAARSFEEST: ALLES ANDERS! (Herinnering)
Donderdag 4 juli aanstaande vieren we met de kinderen het einde van het schooljaar. Er zijn met de moeders van de activiteitencommissie afspraken gemaakt voor een gezellige BBQ. De kinderen hoeven geen eten en drinken mee te brengen, ook niet voor de kleine pauze.
Deze dag doen we alles anders!
We eten geen boterhammen maar smullen van de BBQ, er zijn geen gewone lessen, we doen allemaal andere dingen. We komen anders aangekleed, verkleed, naar school! (dat mag, het hoeft niet!)
De school is donderdag op de normale tijd uit.
Vrijdagmiddag zijn de kinderen vrij, om 12:30 uur gaan ze naar huis.

VISDIEFJE
Deze vrijdag doen we weer mee aan de Nationale Modderdag; dé dag waarop kinderen heerlijk mogen spelen met modder. Als kinderen lekker mogen aanmodderen neemt vaak de kwaliteit van hun spel toe! Vies worden mág op Modderdag!
Modderdag wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten spelen en onbevangen van alles in de natuur ontdekken helpt kinderen bij de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Dus: sokken en schoenen uit en lekker met onze voeten in de modder!
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
We naderen de zomervakantie … ondanks het af en toe warme weer wordt er nog steeds hard gewerkt door de kinderen, knap hoor! Gisteren zijn we weer een keer naar de speeltuin geweest, dat was even een fijn beweeg-uurtje.
Vrijdag (5 juli) zijn de kinderen ’s middags vrij. Wij gaan die ochtend gewoon naar zwemles, we zijn dan rond 12 uur terug op school. Om half 1 mogen de kinderen naar huis. Als we terug komen van het zwembad komen hebben ze meestal wel honger. Wilt u daarom toch een boterham mee geven vrijdag?
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
We zijn inmiddels een aardig eind op weg met het voeren van de rapportgesprekken. Ook komende week zullen er nog rapportgesprekken plaatsvinden.
We hebben een warme start van de week achter de rug. Met de ventilatoren aan en het licht uit is het gelukt om de temperatuur in het lokaal draaglijk te houden. We hebben in de middag bij het buiten spelen een aantal bakken met water neergezet zodat er lekker gespetterd kon worden. We hebben verder op maandagmiddag wel een les ‘De Zaken’ laten vallen en de leerlingen daarvoor in de plaats een extra speelmoment gegund. Dinsdag kregen we van onze jarige een ijsje getrakteerd, dat ging er wel in!
Volgende week vrijdag krijgen de kinderen nogal wat spullen mee naar huis, wilt u daarom een (grote) tas meegeven?
Wij gaan die ochtend gewoon naar zwemles, we zijn dan rond 12 uur terug nop school. Om half 1 mogen de kinderen naar huis. Als we terug komen van het zwembad komen hebben ze meestal wel honger. Wilt u daarom toch een boterham mee geven vrijdag?
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
We gaan alweer de laatste week voor de vakantie in, daarna gaan we genieten van 6 weken rust en hopelijk veel goed weer!
Aanstaande woensdag is de laatste dag voor de schoolverlaters. Zij gaan die dag op trektocht en nemen dan officieel afscheid van de Meie.
Op donderdag hebben de andere kinderen een gezellige dag met een barbecue, spelletjes en een film.
Op vrijdag zijn de kinderen ’s middags vrij vanaf 12.30 In de ochtend gaan we onze spullen opruimen zodat kinderen ze mee kunnen nemen. Zou u een tas mee willen geven zodat kinderen alles mee kunnen nemen naar huis? Dank u!
De rapporten mogen al worden ingeleverd maar inleveren na de zomervakantie is ook geen probleem.
Rest ons nog om u een heel fijne en ontspannen zomervakantie te wensen! We wensen de schoolverlaters heel veel succes op de middelbare en we zien de andere kinderen op 19 augustus graag gezond en wel weer terug op school!
juf Janneke, juf Renee en meester Sven

STRANDLOPER
Het einde van het schooljaar komt nu wel heel dicht bij …
De schoolverlaters hebben een brief meegekregen over hun afscheid op woensdag 3 juli.
Voor de andere leerlingen is er donderdag het eindejaarsfeest, dat gaat een gezellige dag worden!
juf Yvonne en meester Sven

VERJAARDAGEN
4 juli: Naud
7 juli: Djayden

OP DE KALENDER
Woensdag 3 juli: De schoolverlaters nemen afscheid
Donderdag 4 juli: Eindejaarsfeest
Vrijdag 5 juli: Laatste schooldag, kinderen vrij vanaf 12:30 uur
Maandag 8 juli t/m vrijdag 16 augustus: Zomervakantie
Maandag 19 augustus: Weer naar school

Onze contactgegevens