ga naar   Obase
Nieuwsbrief 28 september

OUDERCAFÉ 4 OKTOBER
Op donderdag 4 oktober vindt het eerste ‘Oudercafé’ plaats, we hebben dat vorige week al aangekondigd. Het oudercafé dient als klankbord voor de directie, MR, leerkrachten en ouders. Op deze manier willen we graag de gezamenlijke verantwoordelijkheid organiseren in het belang van de leerlingen.
Tijdens deze eerste bijeenkomst gaan we graag in gesprek met u over de start van het nieuwe schooljaar. Wat gaat er goed en kunnen we gaan borgen, waar liggen aandachtspunten en dienen we rekening mee te houden richting de kinderen?
U bent van harte uitgenodigd op 4 oktober om 19:30 uur om hier met ons over van gedachte te wisselen. Het zou fijn zijn als er van elke groep ouders/verzorgers aanwezig zijn op deze avond.
Vandaag krijgen de kinderen een uitnodiging mee.

WEEK VAN DE PAUZEHAP
Deze week deden we mee aan de week van de pauzehap, een onderdeel van het project ‘Ik eet het beter’ in samenwerking met Albert Heijn.
De kinderen kregen een volkorencracker met aardbeien, banaan met kwark en een mandarijn. Lekker!
Er zijn ook lessen gegeven over gezond eten.

VAKANTIES EN VRIJE DAGEN
De vakanties en vrije dagen dit schooljaar hebben al eens in de nieuwsbrief gestaan, maar we merken dat het voor veel ouders prettig zou zijn om deze op papier te krijgen.
We geven daarom vandaag een overzicht mee, handig om te bewaren.

PIETER ZEEMAN
Op dinsdag 9 oktober is er een informatieavond bij Pieter Zeeman.
Alle kinderen van groep 7 en 8 krijgen daarvoor vandaag een uitnodiging mee.

VISDIEFJE
Een keer per week lopen we in vijf minuten aan het wandeltouw naar de meester Breetveltspeeltuin. De kinderen genieten erg van de speelmogelijkheden zo dicht bij de school. Er zijn veel skelters en tractors, er is een enorme zandbak met een leuk ‘huis’ erin, er zijn schommels, een draaimolen en, het meest populair bij onze kleuters; er is een kabelbaan! Met het mooie weer van deze week hebben we er nog maar een keer van geprofiteerd. Na de herfstvakantie sluit het hek van de speeltuin en moeten we weer wachten tot na Pasen…
Maandag bekeken we in de kring allerlei herfstproducten die de juf in het bos had gevonden. De kinderen kregen er elk een doosje vol van mee naar huis. Naar aanleiding van een filmpje op het digibord stelde een van de kinderen voor om een grote herfstboom te maken. Dat vond iedereen een goed idee en nu zijn we van alles aan het verzamelen om aan die boom vast te plakken. Helpt u mee met verzamelen? We hebben mooie bladeren nodig, besjes aan takjes, esdoornzaadjes (‘helikoptertjes’),
beukennootjes enzovoort. Eikels en kastanjes hebben we al ruim voldoende!
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Afgelopen week was aan het weer te merken dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Het regende soms flink maar gelukkig was het in de pauzes droog en konden we toch naar buiten.
In de herfst zie je vaak egels en deze zijn zelfs bij ons in te klas te zien! We maakten van klei, kraaltjes en prikkers een mooie egel. Zo maken we het binnen extra gezellig.
Ook hebben we weer een klassenvergadering gehad en tijdens de vergadering hebben we nog eens besproken hoe we met elkaar omgaan. De 4 belangrijkste regels in onze klas zijn:
1. We respecteren elkaar (iedereen is anders en dat is OK!)
2. We zijn aardig voor elkaar
3. We helpen elkaar
4. We willen met elkaar samenwerken
Van deze 4 regels kozen we ‘de gouden regel’. Dit is de regel waar we de komende periode nog eens extra goed aan gaan werken. De gouden regel die gekozen is door de kinderen, is ‘we helpen elkaar’.
De regels hangen we in de klas en we gaan allemaal onze ‘handtekening’ onder de regels zetten zodat iedereen weet dat we dit met elkaar hebben afgesproken.
We eindigen elke dag in de kring. Afgelopen week werden we tijdens dit kringmoment getrakteerd op heerlijke (klei)sushi. Hierbij waren allerlei lekkere sauzen te verkrijgen. Wat hebben we gesmuld!
Er zit absoluut kooktalent in onze groep. Dat belooft wat voor de komende tijd. We laten ons graag verrassen ….
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
Op de studiedag (voor de kinderen dus vrije dag) na, was het een normale week. Nou ja, normaal, de week van de pauzehap. Dat is toch ook wel weer een beetje bijzonder. We zijn verwend: iedere dag iets lekkers en gezonds in de ochtendpauze. De ene dag een mandarijntje, de andere dag kwark met fruit … Het voelde echt als een traktatie! We hebben ook de bijbehorende filmpjes van ikeethetbeter.nl gekeken en die waren heel leerzaam. Zo hebben we geleerd dat je lichaam een soort fabriek is waar brandstof in moet.
In de kring werken we met een vertel-pen. Wie de pen vasthoudt, mag iets vertellen en de rest luistert. Dat werkt heel duidelijk en het leert de kinderen om te wachten op een vertelbeurt. Dit brengt structuur in de gesprekken binnen de kring.
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
Alweer een week voorbij gevlogen. Wat hebben de kinderen het goed gedaan. Eind vorige week was ik (Joyce) ziek, toch hebben de kinderen de verandering op school goed opgepakt. Maandag is meester Sven gestart in de bovenbouw. Veel plezier in de bovenbouw klassen!
Deze week hebben we voor het eerst een topografie toets gehad. Een aantal kinderen was hier zeer gespannen voor. De meeste kinderen hadden erg goed geleerd en dat was aan hun resultaten dan ook te zien. Helaas gaven een aantal kinderen aan dat ze weinig tot niet geleerd hadden, hopelijk gaat dit in een herkansing beter. Wilt u als ouder / verzorger uw kind helpen met het leren?
Na een vrije dag voor de kinderen, waar ze hopelijk van het heerlijke weer hebben kunnen genieten, ronden we vandaag het thema ‘zintuigen’ af bij biologie Wat een leuke lessen en wat weten de kinderen hier al veel van.
juf Mieke, meester Sven en juf Joyce

STRANDLOPER
Donderdag gaan we gezamenlijk de Kinderboekenweek openen, het thema dit jaar is ‘vriendschap’.
Vrijdag 5 oktober staat juf Mieke in de Strandloper.
Afgelopen week is Sven bij ons in de bovenbouw begonnen. Sven is onze onderwijsassistent en zal assisteren in de groepen Aalscholver en Strandloper.
juf Yvonne

OP DE KALENDER
Donderdag 4 oktober: Opening Kinderboekenweek
Donderdag 4 oktober 19:30 uur: Oudercafé
Woensdag 10 oktober: Muziekvoorstelling Keet in de kerk
Maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober: Herfstvakantie
Maandag 22 oktober: Luizencontrole

Onze contactgegevens