ga naar   Obase
Nieuwsbrief 30 augustus

ACTIVITEITENCOMMISSIE: OUDERS GEVRAAGD!
De activiteitencommissie zorgt, samen met het team, voor de organisatie van allerlei vieringen in de school. Sinterklaas, kerstfeest, juffendag, Pasen enzovoort.
Voor dit nieuwe schooljaar zoeken we nog enkele enthousiaste ouders die het leuk vinden om hierbij als vast team betrokken te zijn. We zouden het liefst zien dat er uit elke groep één ouder in de activiteitencommissie zitting neemt. Voor de Strandloper en de Lepelaargroep hebben we al vertegenwoordigers; Claudia Prooij en Mirjam van de Zande. We zoeken dus nog ouders voor de groepen Visdiefje, Scholekster en Aalscholver. Lijkt het u wat?
Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met juf Greetje!

AFVALBEEST
In september krijgen alle kinderen een workshop aangeboden vanuit het Natuur- en Milieucentrum Schouwen-Duiveland. Het thema is ‘Afval’ en we zullen met de kinderen dit onderwerp gedurende een aantal weken centraal stellen.
Voor de workshop ‘Afvalbeest’ moeten de kinderen thuis vast materiaal gaan sparen!
-Minimaal 2 plastic flessen per kind (bijv. kleine petflesjes, grote petflessen van sappen, wasmiddel flessen, schoonmaakmiddel flessen, shampoo, doucheschuim etc.) Alles goed schoon en droog, etiket eraf!
En verder bijvoorbeeld:
-Netjes van groenten en fruit
-Wasbollen
-(Kroon)kurken, doppen
-Rietjes
-Plastic bestek, frietvorkjes
-Rubber handschoenen
-IJslollystokjes
-Etc., etc., etc…….
Ook nog leuk: elastiekjes, wol, touw, kralen, knopen, moeren, ringen …
Dat wordt leuk!
SPAREN DUS!

OUDERBIJDRAGE SCHOOLZWEMMEN
Vandaag krijgen de middenbouwleerlingen (Scholekster en Lepelaar) een brief mee over de betaling van de ouderbijdrage voor het schoolzwemmen.

FORMULIEREN
Vorige week maandag kreeg uw kind twee formulieren mee: een vragenformulier voor telefoonnummers en e-mailadressen e.d. en een toestemmingsformulier HVO/GVO (het HVO/GVO-formulier hebben de kleuters niet meegekregen.)
We hebben bijna alle formulieren terug gekregen, maar nog niet allemaal. Graag zo spoedig mogelijk!

WOENSDAG 12 SEPTEMBER GEWOON LES
Misschien heeft u er over gelezen: op woensdag 12 september wordt op veel scholen in Zeeland en Zuid-Holland gestaakt door het onderwijspersoneel. Met het team van de Meie is afgesproken dat wij niet meedoen aan deze staking.
Er is deze dag dus gewoon les. (De kleutergroep is wel vrij, net als elke woensdag.)

VISDIEFJE
De kinderen zijn erg enthousiast over de gymlessen bij juf Elly! Elke dinsdag en donderdag zijn ze weer nieuwsgierig naar wat de juf in de gymzaal heeft klaargezet. In deze afgelopen week mochten ze onder andere slingeren aan het touw, wat in de klas aanleiding was om een liedje met bewegingen te leren; “Slinger slinger aapje”. Tekst en muziek krijgen de kinderen vrijdag mee. Als u de liedjes die uw kind meekrijgt in een mapje bewaart kunt u ze thuis ook samen zingen!
De doos met boterbakjes is bijna leeg. We gebruiken deze bakjes bijvoorbeeld om verf in te doen. Helpt u mee om de voorraad aan te vullen? Ook kurken van wijnflessen kunnen we goed gebruiken!
Hartelijke groet,
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Inmiddels hebben we de tweede week alweer bijna achter de rug en zijn de kinderen al aardig gewend. Ook deze week hebben we weer kennismakingsspelletjes gedaan en spelletjes waar we werken aan de groepsvorming. Zo was er bijvoorbeeld een opdracht waarbij met de groep een rij gemaakt moest worden van klein naar groot. Hierbij moesten ze dus goed kijken en overleggen of de rij uiteindelijk goed stond. En in goed overleg lukte dat dan ook.
Natuurlijk hebben we ook gewerkt volgens ons gewone dagrooster. De startgroep heeft inmiddels kennis gemaakt met de letter ‘i’ en de letter ‘k’. En ook geleerd dat er leesletters en schrijfletters zijn. Ook hebben we nader kennisgemaakt met de scholekster. We keken een filmpje en zagen waar en hoe hij leeft.
We eindigen de dag altijd in de kring en sluiten dan met elkaar de dag af. Elke dag vragen we de kinderen hoe ze de dag beleefd hebben. Heel vaak horen we dat ze ‘alles’ leuk vonden en hun gezichtsuitdrukking ondersteunt in elk geval een positief gevoel. En zo ervaren de juffen het ook, fijn hoor!
Wij zijn voor onze groep nog op zoek naar een ‘meegroeistoel’ ook wel bekend als een ‘trip trap stoel’. Heeft u zelf nog zo’n stoel en doet u er niets meer mee of kent u iemand die deze aan ons zou willen schenken? Wij horen het graag!
Heeft u thuis oude kranten die u steeds naar de papierbak moet brengen? Wij zijn er blij mee!
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
De tweede week is alweer bijna voorbij. We kunnen niet anders zeggen dat dat er nog steeds een fijne sfeer in de groep heerst en dat de kinderen al aardig gewend raken aan alles wat nieuw voor ze is (geweest). We hebben de afgelopen twee weken nog niet op de snappets gewerkt omdat we bij rekenen ander werk hebben aangeboden dat ons helpt het beginniveau van de kinderen goed te bepalen. Bij Spelling werken we vooralsnog met Taal in Blokjes. We genieten bij de start van de dag van de gezelligheid in de kring. Bij het buiten spelen hebben we buitenspeelgoed mee op ons plein, daar wordt volop mee gespeeld. Leuk om te zien!
Vorige week is juf Tessa, onze nieuwe onderwijsassistente, begonnen. Zij werkt op donderdag en vrijdag in onze groep en bij de Scholekster. We wensen juf Tessa een fijne tijd op onze school.
juf Marjan, juf Miranda, juf Nicole en juf Tessa

AALSCHOLVER
Het normale lessen ritme is nu echt van start deze week. Wat een zelfstandigheid is er te zien, het is een echte bovenbouw groep. Alle kinderen weten zelf waar ze de verschillende instructies volgen. Ze helpen mee, delen materialen uit en gaan zelfstandig starten wanneer ze nog geen instructie hebben. Fijn dat dit zo snel goed gaat, keurig.
De instaptoetsen voor rekenen en spelling zijn afgerond, alle kinderen hebben erg hun best gedaan. Hieruit zijn persoonlijke leerdoelen gehaald waaraan ze met hun snappet kunnen werken. In het begin van de week was er een storing bij snappet, dus hebben de kinderen lessen gekregen die ze op papier konden maken.
Maandag is Bram gestart in onze klas. Vorige week was hij al een dag komen kijken. Bram, veel plezier en succes bij de Aalscholvers.
Morgen nemen we afscheid van Sofie. Zij gaat verhuizen. We wensen haar veel plezier en succes op haar nieuwe school.
Groetjes juf Mieke en juf Joyce

STRANDLOPER
We zijn al aardig gewend aan de gang van zaken zoals die nu gaat. Zelfs de snappets doen bijna wat we willen …
Nog niet alle kinderen hebben ‘iets’ van zichzelf meegenomen om in de klas te hangen. (Dit mag daarvan ook een foto zijn).
Volgende week vrijdag staat juf Mieke voor onze groep, want dan sta ik bij de kleuters.
juf Yvonne

VERJAARDAGEN
31 augustus: Ryan

OP DE KALENDER
Dinsdag 18 september: Studiemiddag, kinderen vrij vanaf 12.30 uur
Dinsdag 18 september 17.30-1830 uur: Ouder- en kind-avond voor alle groepen (meer informatie volgt!)
Donderdag 27 september: Studiedag voor het personeel, kinderen vrij

Onze contactgegevens