ga naar   Obase
Nieuwsbrief 5 juli 2019

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Activiteiten afsluiting schooljaar.
Wat hebben we gisteren het schooljaar op een leuke, gezellige en smakelijke manier kunnen afsluiten. Daarvoor wil ik, namens het team, de ouders uit de activiteitencommissie die dit mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken. Kinderen en teamleden hebben genoten van jullie goede zorgen!

Onderzoek nieuwbouw Pieter Zeeman / Sbo de Meie / Vitruvio.
Waarschijnlijk heeft u reeds vernomen dat de aanbesteding nieuwbouw niet gelukt is omdat de aannemers het niet binnen het geraamde budget kunnen waarmaken.
De afgelopen periode zijn de verschillende partijen in overleg geweest om te kijken of er diverse aanpassingen gedaan kunnen aan het ontwerp, zodat het wel binnen het budget gerealiseerd kan worden. Dit onderzoek zit in de afrondende fase.

Er worden diverse mogelijkheden in kaart gebracht. Zo wordt bijvoorbeeld het gebruik van alternatieve bouwmaterialen onderzocht om kosten te besparen zonder concessies te hoeven doen aan inhoudelijke eisen. Een andere mogelijkheid is dat de ruimte die in het oorspronkelijke plan bestemd was voor de Beatrixschool, en nu ingevuld zou worden door Vitruvio, komt te vervallen. Vitruvio zal in dat scenario op de huidige locatie blijven.
Het is op dit moment nog niet duidelijk of één, of een combinatie van mogelijkheden, daadwerkelijk uitgevoerd zal worden. Deze besluitvorming ligt uiteindelijk bij de gemeenteraad. Naar verwachting zal een besluit hierover zo spoedig mogelijk na de zomervakantie genomen worden. Ik vind het belangrijk u zo goed als mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, vandaar deze informatie.

Zomervakantie.
Wat vliegt de tijd, het is alweer zomervakantie! Na een jaar hard werken mogen de kinderen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Ik wens u en de kinderen fijne weken en zie iedereen graag uitgerust en gezond weer terug op maandag 19 augustus.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLVERLATERS
Woensdag hebben we afscheid genomen van de schoolverlaters.
Eerst hebben we nog de Zwerftocht bij ‘Zeeland Buitenland’ gedaan. Aan de foto’s op Parro kunt u zien dat er door de kinderen genoten is.
We wensen alle schoolverlaters heel veel succes op de nieuwe school maar eerst … veel plezier in de vakantie!

AFSCHEID
Tijdens het officiële afscheid van de schoolverlaters was er ook heel even aandacht voor een ouder die al heel lang betrokken is bij het organiseren van bijzondere activiteiten op school. Omdat haar zoon van school gaat moest ook zij afscheid nemen van de Meie. Claudia, moeder van Kiran, werd bedankt voor het vele werk dat zij voor de school heeft gedaan. We wensen haar en haar gezin het allerbeste toe!

VISDIEFJE
Deze week hebben we samen met de kinderen de kasten en de materialen schoongemaakt, Zo kunnen we straks in het nieuwe schooljaar weer fris beginnen!
Donderdag was alles anders op school. De kinderen kwamen verkleed, ze genoten van een gezellige Barbecue op het schoolplein en waren blij verrast toen opnieuw het busje van het IJsmeisje op het schoolplein verscheen. Dank aan de moeders van de activiteitencommissie (dank ook aan een vader) die dit alles voor ons perfect hadden georganiseerd! De kinderen hebben genoten!
Vandaag, vrijdag is Diamond voor het laatst bij ons in de groep. Hij gaat na de vakantie terug naar de school in Haamstede. We hopen dat hij het daar goed zal hebben en wensen hem en zijn ouders een mooie toekomst toe!
Na de vakantie starten we met vijf kinderen in de groep. We hebben dan een combinatie van groep 2 en 3. Eén meisje in groep 3, vier kinderen ( drie jongens, één meisje) in groep 2, en hopelijk komen er in de loop van het jaar nog wat kinderen bij.
We wensen u en uw kinderen een ontspannen vakantieperiode toe. Tot volgend schooljaar!
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Het schooljaar zit er weer op en wat is dat hard gegaan!
Een afsluiting van het jaar is natuurlijk altijd bijzonder maar deze week was het nog specialer omdat we afscheid namen van juf Miranda.
Met alle kinderen van de school namen we op het plein afscheid van haar. Ze ontving een map met allerlei leuke tekeningen en/of brieven van de kinderen. Juf Miranda, we hebben een hele fijne tijd gehad met jou in ons midden. Bedankt voor al die fijne jaren en we wensen je veel succes, maar vooral plezier op je nieuwe school!
Luuk gaat vanwege een verhuizing volgend jaar ook naar een andere school. Luuk, we wensen ook jou een fijne tijd toe op je nieuwe school. Natuurlijk ben je van harte welkom als je eens in de buurt bent.
Donderdag deden we alles anders. We genoten o.a. van een heerlijke barbecue die weer prima verzorgd was door de activiteitencommissie. En halverwege de middag werden we ook nog getrakteerd op een heerlijk ijsje van een echte ijscowagen. Wat een verwennerij!
Vanmorgen (vrijdag) gaan alle leerlingen even kennismaken met de (nieuwe) leerkrachten en de (nieuwe) klasgenoten van volgend jaar. We gaan ook nog een laatste keer zwemmen en dan is het vakantie!
We willen iedereen hartelijk bedanken voor het vertrouwen het afgelopen jaar.
En we wensen u allen een ontspannen, zonnige vakantie toe!
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
De laatste schoolweek zit er op. De laatste rapportgesprekken hebben deze week nog op de valreep plaats gevonden. We willen u bedanken voor de fijne, openhartige gesprekken en het vertrouwen dat u in ons gesteld hebt. We kijken terug op een prettig schooljaar. We hebben woensdag afscheid genomen van Miranda, die naar de Klimop in Dreischor gaat. De leerlingen hebben een mooi afscheidsboek voor haar gemaakt. Aan het einde van de ochtend hebben we samen met de Scholekster afscheid genomen, de kinderen kregen een ijsje en een leuke beker met cadeautjes van Miranda. We bedanken Miranda voor haar gigantische inzet.
Op donderdag was alles net even anders, met een heuse BBQ op school. Een aantal kinderen kon het maar nauwelijks geloven. BBQ, op school ?!? Ja, net even anders …
Met een volle tas met spullen gaan de leerlingen vandaag huiswaarts voor een welverdiende vakantie. We hopen dat de kinderen in de vakantie lekker veel lezen (sorry, we blijven juffen). Geniet ervan en tot ziens na de zomervakantie!
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
En dan is het schooljaar ineens voorbij!
Alle rapportgesprekken zijn geweest, alle laatjes zijn opgeruimd.
Maandag heeft de klas afscheid genomen van juf Renee, zij gaat na de vakantie op een andere school werken. Woensdag namen we afscheid van de schoolverlaters, zij waren die dag voor het laatst op school.
Gisteren hadden we het eindejaarsfeest, dat was een gezellige dag.
We wensen iedereen een hele fijne vakantie!
juf Janneke, juf Renee en meester Sven

STRANDLOPER
Vandaag de allerlaatste schooldag voor de kinderen uit de strandloper.
Nog even een spel, lekker buiten spelen, opruimen, afscheid nemen en dan … genieten van een welverdiende vakantie!
juf Yvonne en meester Sven

VERJAARDAGEN
4 juli: Naud
7 juli: Djayden
19 juli: Xem
29 juli: Diamond
2 augustus: Fabienne
3 augustus: Meggie
5 augustus: Milan
13 augustus: Lorenzo

OP DE KALENDER
Vrijdag 5 juli: Laatste schooldag, kinderen vrij vanaf 12:30 uur
Maandag 8 juli t/m vrijdag 16 augustus: Zomervakantie
Maandag 19 augustus: Weer naar school

Onze contactgegevens