ga naar   Obase
Nieuwsbrief 5 juli

ZOMERVAKANTIE
Morgen om 12 uur begint de zomervakantie, we zien elkaar weer op maandag 20 augustus. We wensen iedereen een fijne vakantie!

EINDFEEST
Vandaag hebben we met alle leerlingen het eindfeest, een sport- en speldag met als thema ‘vakantie’.
We hebben vandaag weer veel hulp van ouders en daar zijn we zoals altijd heel blij mee. Onze hartelijke dank hiervoor!

UITLEG
Vanmiddag om 17.00 uur geeft de directeur een toelichting op de groepsindeling, alle ouders hebben daar maandag een uitnodiging voor gekregen.

VACATURES BINNEN DE MR
Vanwege het vertrek van zijn zoon Joris naar een andere school is Eric Groffen niet meer verbonden aan de MR. Ook Mieke van Vossen (leerkracht) is niet langer meer verbonden aan de MR. Wij willen hen beiden graag bedanken voor hun inzet voor de MR de afgelopen tijd.
De huidige MR-leden zijn Yvonne Hilleman (moeder van Djayden en Jazzlyn) en Nicole Harsveldt (leerkracht).
Zij zijn dus op zoek naar nieuwe kandidaten voor de MR. Gezien de ontwikkelingen die de komende jaren op het pad van de Meie zullen gaan komen willen Yvonne en Nicole kijken of het lukt een oudergeleding van drie personen te formeren. Dat kan alleen als ook binnen de personeelsgeleding er twee nieuwe kandidaten te vinden zijn.
Voor de versterking van de MR zoeken we dus twee nieuwe enthousiaste ouders, die graag hun steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling van de Meie, die samen met de directie richting willen geven aan die ontwikkeling en die met positieve energie willen meedenken over die ontwikkeling. Voelt u zich hierdoor aangesproken, stelt u zich dan kandidaat. Uw mail met aanmelding mag naar [email protected] (dat kan óók in de zomervakantie). Voor meer informatie kunt u ook via mail bij Nicole terecht. Als mocht blijken dat er meer dan twee kandidaten zijn voor de versterking van de oudergeleding, dan zullen er verkiezingen worden uitgeschreven conform het reglement van de MR.

KLEUTERGROEP
Vorige week vrijdag was het ‘modderdag’. De kinderen maakten modder van water en zand en speelden daarmee in de zandbak en in een grote speciekuip. Ze mochten op blote voeten lopen en het gaf niet als ze vies werden. Dat laatste viel overigens wel mee want van water en zand word je niet echt vuil. Ook de kinderen die van tevoren hadden gezegd dat ze liever niet mee wilden doen waren na een paar minuutjes ‘om’. De kinderen bedachten allerlei activiteiten met de modder. Zo legden ze bijvoorbeeld een plank schuin tegen de speciekuip aan, liepen daaroverheen en sprongen dan in het modderwater. ‘Bommetje”! Kleren werden nat maar droogden snel weer op.
De kinderen hebben dinsdag al wat spulletjes mee naar huis gekregen; de laatste werkjes enzovoort. Vandaag maken ze in hun schrijfschriftje het cijfer 10 nog af en dan mag ook dit schriftje mee naar huis. De letters en cijfers die we de afgelopen tijd hebben aangeboden zijn allemaal ‘geschreven’, de andere mag uw kind, als het wil, thuis maken. Liefst niet alle letters meteen achter elkaar. In de klas schreven we één of twee keer per week een letter of een cijfer.
Einde van het schooljaar: we kunnen terugkijken op een gezellig jaar met kinderen die steeds meer bij elkaar betrokken raakten. Ze leerden elkaar goed kennen en raakten gewend aan elkaars bijzonderheden. Die bijzonderheden werden soms op nuchtere wijze benoemd: “Even niet boos worden anders hoor je niet wat ik zeg!”. Er was een groepsgevoel. Nu gaan kinderen straks nieuwe groepen vormen; een aantal van hen blijft op de Meie, twee kinderen gaan naar een andere school, en er blijven er twee in de observatiegroep. De kleutergroep zal worden aangevuld met één of twee nieuwe kinderen (Carmen kwam al een paar keer wennen!) en in de loop van het jaar zullen er nog wel meer bij komen.
We wensen iedereen alvast heel veel plezier en succes in de nieuwe groep, maar eerst fijn vakantie vieren met zijn allen!
juf Greetje en juf Marjolein

MIDDENBOUW 1
Vandaag het allerlaatste nieuwsbericht uit MB1.
Hoewel we merkten dat de kinderen best moe waren, is er toch nog hard gewerkt. Tijdens rekenen wilden de kinderen zelfs een wedstrijdje doen. De juf moest zeggen welke sommen af moesten zijn als de wijzers van de klok op… zouden staan. Iedereen ging enthousiast aan de slag en het lukte ook bij iedereen om binnen de tijd klaar te zijn. Knap hoor!
Ook hebben we met elkaar echte, verse amandelmelk gemaakt. Wat (ongebrande) amandelen en wat water in de blender en je hebt heerlijke amandelmelk. Iedereen heeft ervan geproefd en omdat de smaak zo goed beviel, dronken we alles maar op. We hadden afgesproken dat we ook nog een smoothie zouden maken. Dat deden we dus later in de week.
We leerden dat aardbeien ook wel zomerkoninkjes genoemd worden. Want als je een kroon hebt dan moet je toch wel koning zijn?!
Iedereen mocht meehelpen met het fruit: kroontjes van de aardbeien trekken, bananen snijden en ananas in de blender gooien. De juf schonk wat appelsap in de kom en deed er wat yoghurt bij. Het leukste was natuurlijk om de machine steeds aan (en uit) te zetten nadat er weer nieuw fruit in de blender ging. Tot slot strooiden we er nog wat chiazaadjes bij. En toen … proeven maar! Sommige kinderen vonden het best spannend maar uiteindelijk heeft iedereen ervan gesmuld.
We nemen deze week afscheid van Noa. Zij gaat verhuizen en gaat dus na de zomervakantie naar een andere school. We wensen Noa heel veel plezier op haar nieuwe school en hopen dat ze daar weer snel haar plekje zal vinden.
Ook nemen we donderdag afscheid van juf Janine die het afgelopen halfjaar bij ons stage liep. Wij willen haar bedanken voor haar inzet en wensen haar veel succes bij de rest van haar studie. Juf Janine, we zullen je zeker missen!
Tot slot willen we alle ouders bedanken voor hun vertrouwen het afgelopen jaar. SAMEN werken aan de ontwikkeling van uw kind door met elkaar in alle openheid in gesprek te gaan. Zo hebben wij het afgelopen jaar ervaren en zo hopen wij ook het komend schooljaar weer verder te mogen gaan.
Dan rest ons nog u een heel fijne vakantie te wensen en we hopen elkaar na de vakantie weer (uitgerust) te mogen ontmoeten.
juf Marleen en juf Marije

MIDDENBOUW 2
Dit is ons laatste stukje voor de nieuwsbrief in dit schooljaar. Alle rapportgesprekken zijn gevoerd, fijn om op deze manier samen naar de voortgang van uw kind te kijken.
Morgen om 12 uur luiden we de zomervakantie in en vandaag is het eindfeest. We kijken terug op een fijne laatste week; de dagen waren gezellig en ontspannen en de kinderen hebben tot op het laatst hard gewerkt. Een fijne afsluiting van een bewogen schooljaar, dat we toch vooral met een trots gevoel afsluiten.
Tijdens de laatste ochtend (morgen), kunnen de leerlingen die volgend schooljaar nieuw zijn in onze groep alvast kennis maken met hun nieuwe klas en hun nieuwe juf. Dat is spannend maar vast ook erg leuk. Tip voor de vakantie: vergeet niet om veel te lezen! Om op hetzelfde leesniveau te blijven, hebben onze leerlingen ook in de vakantie leeskilometers nodig …
We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! Rust goed uit en tot volgend schooljaar!
juf Joyce, juf Marjan en juf Nicole

BOVENBOUW 1
De laatste week voor de zomervakantie … we hebben nog een drukke en gezellige week met elkaar. Vandaag, op deze zonnige dag, hebben we een leuke sport- en speldag met als thema ‘vakantie’.
We gaan niet alleen afscheid nemen van Ryan (omdat hij gaat verhuizen), maar ook van Joris. Joris gaat na de vakantie naar een andere school. We wensen Ryan en Joris allebei veel succes op hun nieuwe school.
We wensen iedereen een fijne vakantie!
juf Mieke en juf Marije

BOVENBOUW 2
Maandag kwam juf Nuray afscheid nemen. We kregen allemaal markeerstiften om de highlights te noteren of te kleuren.
Dinsdagmiddag kwam Eva Jacobs ons vertellen hoe je met groepsdruk om kunt gaan. Erg waardevol, deze gastles.
Gisteren hebben we afscheid genomen van de schoolverlaters. We wensen hen veel plezier en succes op de nieuwe school.
Vandaag een sport- en speldag waarbij de oudste kinderen de teamleiders zijn. Het is mooi weer dus dat wordt genieten.
Iedereen een hele fijne vakantie en tot 20 augustus!
juf Yvonne en juf Miranda

OP DE KALENDER
Donderdag 5 juli: Eindfeest
Vrijdag 6 juli: Laatste schooldag, ’s middags vrij
Maandag 9 juli t/m vrijdag 17 augustus: Zomervakantie
Maandag 20 augustus: Eerste schooldag van het nieuwe schooljaar

Onze contactgegevens