ga naar   Obase
Nieuwsbrief 6 december

KORTE WEEK – KORTE NIEUWSBRIEF!
In verband met de Sinterklaasdrukte en de studiedag vandaag krijgt u een wat kortere nieuwsbrief dan u gewend bent.
Wel krijgt u als bijlage een uitnodiging voor onze kerstviering, dit jaar doen we dat in de vorm van een Lichtjestocht!
Maandag krijgen de kinderen een briefje mee waarop u kunt invullen met hoeveel personen (broertjes en zusjes zijn ook welkom) u meedoet aan deze Lichtjestocht.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De kinderen hebben een spannende week achter de rug met 5 december. Ik hoop dat iedereen het sinterklaasfeest op een fijne manier heeft kunnen vieren en dat de kinderen vandaag kunnen bijkomen van het feest. Wellicht hebben ze nieuw speelgoed gekregen waarmee ze lekker kunnen spelen.
Deze nieuwsbrief vraag ik daarnaast uw aandacht voor de volgende zaken:

Oudercafé.
Op basis van de antwoorden uit de vragenlijst, die onlangs is ingevuld door ouders/verzorgers, zullen we op woensdagavond 29 januari het volgende oudercafé op de Meie organiseren. Houdt u deze avond alvast vrij in uw agenda?

Reguliere buitenschoolse opvang.
Na een inventarisatie vanuit Kibeo, onze partner in kinderopvang, is duidelijk geworden dat reguliere kinderopvang op onze school opgestart kan worden op maandag, dinsdag en donderdagmiddag. Kibeo zal contact opnemen met ouders die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Mocht u ook interesse hebben in opvang op één of meerdere van deze dagen kunt u dit natuurlijk alsnog kenbaar maken bij Kibeo.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFRUIT
Zoals u inmiddels weet krijgen we elke week drie porties fruit (of soms groente) voor de leerlingen. Ze krijgen dat op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.
Volgende week krijgen we: pomelo’s, bananen en appels.
Als u meer informatie wilt over dit project kunt u kijken op de website: www.euschoolfruit.nl

VISDIEFJE
Het bezoek aan het Huis van Sinterklaas was weer een groot succes. Net als de vorige keren genoten de kinderen ook nu weer van de vele verassingen die er in het huis te zien waren!
De huiskamer van Sinterklaas, de studio van de fotopiet, het atelier van schilderpiet, de speelzolder met alle bedden van de Pieten; er was aan alle kamers weer veel aandacht besteed.
Op school vierden we donderdagmiddag het Sinterklaasfeest. Juf Marjolein verkleedde zich in de klas als Sinterklaas en deelde mooie cadeautjes uit. De moeders van de activiteitencommissie zorgden voor een lekkere traktatie (eierkoek versierd als Pietje) en de kinderen mochten zelf kiezen waar ze die middag mee wilden spelen. We keken voor de laatste keer naar het Sinterklaasjournaal en namen alle Sinterklaasknutselwerkjes mee naar huis. De klas is nu weer ‘leeg’; klaar voor de kerst!
Na lange tijd staat de werkbank weer in ons lokaal. Wie helpt ons aan mooie stukken (zacht) hout waar de kinderen mee kunnen zagen en in kunnen spijkeren?
Alvast bedankt!
juf Greetje en juf Marjolein

VERJAARDAGEN
7 december: Mathijs

OP DE KALENDER
Woensdag 18 december vanaf 17:00 uur: Lichtjestocht in kerstsfeer
Vrijdagmiddag 20 december: Vrije middag vanaf 12:30 uur
Maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens