ga naar   Obase
Nieuwsbrief 6 december

SCHOOLFOTOGRAAF
Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar gisteren hebben we de voorbeeldfoto’s ontvangen en met de kinderen meegegeven. Als u de foto’s wilt kopen moet u ze bestellen via de website www.schoolfotofun.nl
Op de voorbeeldfoto staat de bestelcode. Alle foto’s die vóór zaterdag 15 december worden besteld zullen in één pakketje naar school worden gestuurd. U hoeft dan geen verzendkosten te betalen.
Als u de foto’s na 15 december bestelt moet u wel verzendkosten betalen.

ACTIVITEITENCOMMISSIE
De ouders van de activiteitencommissie hebben er op 3 december voor gezorgd dat er voldoende begeleiding was bij het uitstapje naar het Huis van Sinterklaas. De dag daarna, tijdens de Sinterklaasviering op school maakten zij voor alle kinderen een lekkere traktatie met fruit, kaas en kruidnootjes. Het zag er feestelijk uit en smaakte prima! Bedankt voor al het werk dames!
Voor de kerstviering hebben we een aantal hulpouders benaderd. Als u geen berichtje heeft ontvangen betekent dat dat wij genoeg hulpouders hebben en dit keer geen beroep op u doen. Een volgende keer wellicht! Bedankt voor uw aanmelding.

VAN SINTERKLAAS … NAAR KERST
Sinterklaas is nog maar net vertrokken en we gaan al beginnen met de voorbereidingen voor kerst.
We vieren op school kerst met een kerstbuffet op woensdag 19 december van 17:30 tot 18:30 uur. Voor dat buffet vragen we weer uw medewerking. De kinderen krijgen hierover vandaag een (groen) briefje mee.
Volgende week gaan we de school in kerstsfeer brengen. We kunnen hier nog wel wat kerstgroen (kerstboomtakken) voor gebruiken. Heeft u die voor ons?

NIEUWBOUW
Maandagmiddag was er een informatiebijeenkomst over de nieuwbouw.
We kregen een goede indruk van hoe ons gedeelte van het nieuwe schoolgebouw aan de Haringvlietstraat / Grevelingenstraat er uit gaat zien. De planning is dat het gebouw in de zomer van 2020 gereed is.
Vanaf heden zullen de tekeningen ook te bezichtigen zijn in de hal van de school. Via onderstaande link krijgt u een filmpje te zien met een impressie van de buitenkant en omgeving van het nieuwe gebouw. https://www.bureaubos.nl/ontwerp-schoolgebouw-zierikzee-weer-een-stap-verder/

VISDIEFJE
De kinderen hebben genoten van het bezoek aan het huis van Sinterklaas. Meer dan een uur konden ze kijken, spelen en zich verbazen in allerlei prachtig ingerichte ruimtes. Sinterklaas zelf had alle tijd voor de kinderen en de Pieten haalden alles uit de kast om het groepje te vermaken. Sinterklaas zou niet op school komen had hij gezegd. Dat was jammer maar de juffen bedachten daar de volgende dag iets op. In een kast op school hingen verkleedkleren voor grote mensen en daar waren een Sinterklaas- en een Pietenpak bij! De juffen trokken de kleren in de klas aan en toen waren Sint en Piet ineens toch op school! Voor alle kleuters was er een leuk Playmobilcadeautje.
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Deze week stond in het teken van Sinterklaas.
Afgelopen maandag brachten we een bezoek aan het Huis van Sinterklaas. We werden hartelijk ontvangen door één van de pieten. We kregen een rondleiding door het hele huis. We zagen o.a. de slaapkamer van Sinterklaas en de pakjeskamer. En we mochten op zolder (waar de pieten altijd slapen) kijken. Hier konden we klimmen, wippen of een spelletje doen met de pieten. En natuurlijk hebben we ook met Sinterklaas zelf gesproken. Na afloop van onze rondleiding kregen we nog een zak kruidnootjes mee naar school. Het was een gezellig bezoek!
Dinsdagmorgen vierden we in de klas de verjaardag van Sinterklaas. Alle kinderen kregen maar liefst twee cadeautjes: een potje klei en een pakketje met twee tangrampuzzels. Wat waren de kinderen verrast door twee van die leuke cadeautjes!
Natuurlijk hadden we ook weer een ‘Kanjer van de week’. Deze week was dat Kyo. Zijn klasgenoten vinden dat hij heel goed kan lezen en hard rennen. Ook vinden ze dat hij mooie ogen heeft en goed zelfstandig kan werken. En hij is bovendien een heel fijn speelmaatje. Ja, Kyo is een echte Kanjer!
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
Ons bezoek aan het Huis van Sinterklaas zo vlak voor de viering van Sinterklaas was erg leuk. De knuffel die kwijt was, dat was toch sneu voor een van de Pieten. Wij mochten meezoeken, wat een belangrijke taak. Alles kwam goed, en we kregen zomaar een hele zak kruidnoten mee. Die kwamen dinsdag goed van pas, bij de Sinterklaasspelletjes die we gedaan hebben. Alle kinderen zijn verblijd met wel twee cadeaus. Wat een heerlijke ochtend hebben we ervan gemaakt. Heel gezellig. Tussen alle activiteiten door hebben we steeds een liedje gezongen. Dat had Sinterklaas per brief van ons gevraagd, dus dat hebben we trouw gedaan. Gisteren hebben we ons normale lesprogramma weer hervat, ook wel weer fijn.
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
Afgelopen week hebben we met onze klas Sinterklaas gevierd. Wat heeft iedereen zijn best gedaan met de surprises, er zaten prachtige creaties tussen! Iedereen had met zorg cadeautjes uitgezocht en iets moois geknutseld, we hadden zelfs ook een paar gedichten.
Gisteren en vandaag zijn de bestelfoto’s voor de schoolfotograaf meegegeven aan de kinderen. Als u de foto’s voor 15 december bestelt worden ze porto vrij naar school verzonden. Daarna betaalt u zelf verzendkosten. Heeft u vragen? Vraag gerust aan ons of aan Petri van onze administratie.
We gaan naar het eind van het jaar toe, op 19 december vieren we met de groep kerst op school, u ontvangt daar later meer informatie over. Op vrijdag 21 december zijn de kinderen ’s middags vanaf 12:30 vrij.
juf Joyce, juf Janneke en meester Sven

STRANDLOPER
Sinterklaas is alweer voorbij, de surprises waren prachtig en er werd flink uitgepakt.
De Drempeltoets en alle andere toetsen zijn afgenomen, er is even rust …
Er zijn nog leerlingen die hun rapport nog niet ingeleverd hebben, graag voor de kerstvakantie.
Morgen staat juf Mieke in de Strandloper.
juf Yvonne en meester Sven

VERJAARDAGEN
2 december: Bram
7 december: Mathijs

OP DE KALENDER
Woensdag 19 december 17:30-18:30 uur: Kerstviering
Vrijdagmiddag 21 december: Vrije middag vanaf 12:30 uur
Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari: Kerstvakantie
Donderdag 10 januari: Studiemiddag, kinderen vrij vanaf 12:30 uur

Onze contactgegevens