ga naar   Obase
Nieuwsbrief 8 november

NATIONAAL SCHOOLONTBIJT
Vanmorgen hebben alle groepen genoten van het Nationaal Schoolontbijt.
De kleuters beginnen op donderdagmorgen altijd met de gymles en die hebben daarom van het ontbijt een lunch gemaakt.
Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in zoet en hartig lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.
Ouders van de activiteitencommissie: hartelijk dank voor jullie hulp!

TEVREDENHEIDSONDERZOEK – laatste herinnering
Eén derde van onze ouders heeft de enquête van het tevredenheidsonderzoek ingevuld. Om een representatief beeld te krijgen van de mening van u als ouders, zou dit percentage een stuk hoger moeten liggen. Daarom vragen wij u nogmaals of u alstublieft nog even de tijd zou willen nemen om deze alsnog in te vullen. Afgelopen maandag heeft u hiervoor een herinneringsmail ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, laat dit dan aub weten via [email protected] met de vermelding van de schoolnaam. Dan volgt de link alsnog. U helpt ons daar enorm mee!

HULPOUDERS GEVRAAGD
Als u het lijstje van vorige week nog niet heb meegeven, dan graag zo spoedig mogelijk.

BEELDSCHERMEN EN TOETSENBORDEN
We hebben op school een aantal (computer)beeldschermen en toetsenborden die we niet meer gebruiken. Als u deze kunt gebruiken dan kunt u ze komen ophalen.

VISDIEFJE
In de les van de Kanjertraining hebben we een activiteit gedaan over: ‘je eigen baas zijn’, je niet laten overhalen door een ander om iets te doen wat je niet wil. Moeilijk, voor onze jonge kinderen. Toch was er een aantal kleuters dat zich bij de oefening niet liet vermurwen om dingen te doen die ze niet wilden; knap!
Bij het thema ‘Kleding’ wasten de kinderen de poppenkleren in een lekker sopje in de watertafel en hingen die te drogen aan de waslijn, ze knipten lapjes van vilt, ze maakten prijskaartjes voor de kleding die te koop is in de tot kledingwinkel omgebouwde huishoek (de speelkassa is favoriet!), ze leerden een opzegversje over een hemd (“Ik en m’n nichtje”…), legden de beginletter van hun naam met knopen en leerden weer heel wat nieuwe woorden! We werken nog twee weken verder aan dit thema. In de gymzaal maakten de kinderen kennis met meester Aron en dinsdag bakten ze elk hun eigen appeltaartje.
Deze en afgelopen week leerden de kinderen twee nieuwe letters: p en t. In het letterboekje dat uw kind heeft meegekregen kunt u zien welke gebaren er bij deze letters horen. Met deze gebaren kunnen ze de letters heel goed onthouden! Deze week ronden we de oudergesprekken en de huisbezoeken van november af; fijn dat we alle ouders hebben kunnen ontmoeten!
juf Greetje en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Vandaag was het Nationaal Schoolontbijt, we hebben van morgen gezellig met z’n allen in de klas gegeten. Er waren boterhammen, broodjes, krentenbollen, crackers, appels, komkommers, yoghurt, muesli, melk en thee.
De kinderen vonden het lekker!
juf Marleen, juf Marjan, juf Miranda en juf Tessa

LEPELAAR
Maandag hebben we een hele leuke kanjertraining achter de rug. We hebben situaties “uitgespeeld” met de gekleurde petjes. 1 leerling die de witte pet op had, ging iedereen helpen. Het verhaal van deze week ging over de konijntjes met de gele petjes, die bang zijn en hulp krijgen van de tijgers met de witte petten. Bij de Zaken hebben we een proefje gedaan. We hebben een veer in een bak met water gelegd en gezien dat de veer op het water bleef drijven. Toen de juf olie op het water schonk, ging de veer een beetje zinken. Met een tekening van de juf erbij (weerhaakjes aan de “draadjes” van de veer) snapte iedereen heel goed waarom dat zo was. En wat is nou het verschil tussen een donsveer en een penveer? Ook dat hebben we goed bekeken. We hebben weer een aantal praatprikkels besproken, dat blijft toch erg leuk om te doen…
Vandaag begonnen we de dag met de tafels in een u-vorm, want we gingen gezellig met elkaar ontbijten. Wat een verwennerij!
juf Marjan, juf Nicole, juf Miranda en juf Tessa

AALSCHOLVER
De kinderen die verkeer hebben van juf Joyce hebben hun mapje van verkeer mee naar huis gekregen om te leren. Ze hebben maandag 12 november een toets over boekje 1 en 2. Het mapje graag maandag ook weer meenemen naar school.
We missen nog een paar rapporten. Wilt u deze alstublieft meegeven naar school?
juf Joyce, juf Janneke en meester Sven

STRANDLOPER
Vandaag hebben we genoten van het schoolontbijt.
Dinsdag over een week, 20 november, maken de schoolverlaters het ‘drempelonderzoek’. Dit gebeurt gewoon in onze eigen klas, en we hebben ook de gewone pauzes. De andere leerlingen werken dan inde groep van de Aalscholver.
Vrijdag staat juf Mieke in de Strandloper want dan ben ik (Yvonne) in de kleutergroep.
juf Yvonne en meester Sven

OP DE KALENDER
Donderdag 8 november: Nationaal Schoolontbijt
Woensdag 28 november 10:00 uur: Muziekvoorstelling Keet in de kerk
Dinsdagochtend 4 december: Sinterklaasviering
Dinsdagmiddag 4 december: Studiemiddag, vrij vanaf 12:30 uur
Woensdag 19 december: Kerstviering
Vrijdagmiddag 21 december: Vrije middag vanaf 12:30 uur
Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens