ga naar   Obase
Nieuwsbrief 27 november

Beste ouder(s)/verzorger(s),

In de media horen we op dit moment allerlei plannen en opties hoe we de decembermaand goed door kunnen komen met betrekking tot corona. Ik ben benieuwd welke beslissingen gemaakt zullen worden. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en zal ik jullie informeren zodra er (meer) duidelijkheid komt over gevolgen voor het onderwijs. Op dit moment moeten we dat nog even afwachten.

Tegelijkertijd zijn het voor veel kinderen spannende en ook leuke weken nu de Sint in het land is. Hoewel we dit jaar door corona wat aanpassingen moeten doen kunnen de kinderen gelukkig toch genieten van het feest. Zo zullen we er donderdag op school ook een gezellige dag van maken. Mocht je thuis dit weekend al sinterklaas activiteiten (in kleine kring) op de het programma hebben staan, wens ik je alvast veel plezier!

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFRUIT KOMENDE WEEK: appels, mandarijnen en komkommer.

VISDIEFJE
Wist je dat …
– onze huishoek het huis van Sinterklaas is?
– de kinderen daar heerlijk spelen?
– ze ook cadeautjes inpakken?
– en zich verkleden als Sinterklaas of Piet?
– er ook in het poppenhuis Pieten te vinden zijn?
– het ook leuk is om op het digibord spelletjes en liedjes over Sinterklaas te doen?
– er zelfs één kind is dat later Sinterklaas wil worden?
– we daarom heel veel plezier met elkaar hebben?!

juf Marjan en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Nu we niet naar het Huis van Sinterklaas kunnen, is er een andere oplossing bedacht. We kunnen met de klas filmpjes bekijken van Sint en zijn Pieten die bij zijn huis in Zierikzee aan het werk zijn. Dat vinden de kinderen erg leuk. Zo zijn we toch een beetje op bezoek.
Ook heeft elk kind een kleurplaat gekregen, die we in de klas hebben gekleurd. We gaan deze nog door de bus gooien bij de Sint want er zijn ook leuke prijzen mee te winnen!
Het is in de klas goed te merken dat Sint in het land is: het stormt regelmatig!
Juf Lenneke, onze ‘biebjuf’, kwam ook weer in de klas. Dit keer las ze een leuk prentenboek voor over Sinterklaas en daarna had ze nog een leuke activiteit bedacht. De kinderen hebben weer genoten!
Vrijdag hebben de kinderen weer lekker gezwommen. We zijn blij dat dit weer kan en mag.
Volgende week is er uiteraard geen schoolzwemmen, want dan hebben de juffen en meester een studiedag.
Volgende week donderdag vieren we met de kinderen Sinterklaas en maken er een gezellige dag van.
Maar nu gaan we eerst de batterijen opladen: fijn weekend!
juf Marleen, juf Sandra, juf Rosanne

STRANDLOPER
Het is een beetje onrustig deze week, zou het de Sint-spanning zijn?
Volgende week donderdag vieren we Sinterklaas. De volgende dag kunnen jullie lekker uitslapen want dan hebben de juffen studiedag.
Fijn weekend allemaal.
juf Yvonne, juf Mieke, juf Tessa, juf Rosanne

AALSCHOLVER
Deze week hebben we een heel gewone week achter de rug. Op donderdag was juf Rosanne in de groep, fijn dat de afwezigheid van juf Janneke zo opgevangen kon worden. En dan ook nog met een bekend gezicht. Volgende week is qua lesprogramma een korte week. Op donderdag vieren we in de ochtend Sinterklaas. De surprises mogen woensdag 2 december al mee naar school; als dat niet lukt is donderdag ook prima maar veel kinderen vinden het een fijn idee dat de surprise al een dag van tevoren op school is. Nog even in de herhaling: het is de bedoeling om van de 5 euro die een leerling van school heeft gekregen, een cadeautje te kopen. Het is leuk als er een mooie surprise wordt gemaakt, dat maakt het uitpakken extra speciaal. Voor de kinderen die er een verhaaltje, een tekening of een gedicht bij willen maken: dat mag natuurlijk! We pakken bij de Sinterklaasviering in de ochtend alle surprises uit, zelfs Kyaro doet vanuit huis gewoon digitaal mee. In de middag (op donderdag 3 december) hebben we een aangepast programma. En dan hebben we op vrijdag 4 december een studiedag, dus dan zijn de leerlingen vrij. Een kort weekje dus.
juf Janneke, juf Nicole, meester Sven, juf Rosanne

VERJAARDAGEN
29 november: Ralf
7 december: Mathijs

OP DE KALENDER
Vrijdag 4 december: Studiedag, leerlingen vrij
Vrijdag 18 december: Vrije middag (vanaf 12:30 uur)
Maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens