ga naar   Obase
Nieuwsbrief 4 december

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Wat een gezellige dag was het gisteren op school! Er zijn spelletjes gespeeld, pepernoten gegeten, er is film gekeken en natuurlijk zijn er cadeautjes uitgepakt :-). Ik heb veel blije gezichten gezien, een geslaagde dag dus!

Kerst.
Door de Coronamaatregelen vieren we kerst dit jaar niet op een avond, maar tijdens de gewone schooltijd. Natuurlijk gaan we het voor de kinderen wel gezellig maken!

Nieuwbouw.
In de bijlage van deze nieuwsbrief vindt u een nieuwe nieuwsbrief over de vorderingen van ons nieuwe schoolgebouw.

Ik wens iedereen een fijn (lang) weekend en een gezellige pakjesavond!

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFRUIT Komende week: appels, worteltjes en komkommer.

VISDIEFJE
Wat een spannende dag was dat donderdag!
De dag begon met leuke Sinterklaas spelletjes in de gymzaal. Toen we daarna terug kwamen in de klas zagen we dat Piet langs geweest was!!
Op de tafel stond limonade klaar en voor iedereen had Piet een zakje kruidnoten in de klas verstopt!
Plots zagen we ook nog een zak met cadeautjes op de kast staan. Wat een feest!
juf Marjan en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
Een korte, maar gezellige week hebben we weer achter de rug.
Maandag, dinsdag en woensdag hebben we nog hard gewerkt, maar donderdag hadden we een gezellig Sinterklaasfeest. Het was een dag met een afwisselend programma waarbij we de hele dag met de tafels en stoelen in een kring zaten.
We hebben eerst kort wat gerekend met Sintsommen. Daarna een deel van een leuke film gekeken. Na het buiten spelen in twee groepen gewerkt. Een groep in de gymzaal waar ren- en stoeispelletjes gespeeld werden, en de andere groep in de klas met Sinterklaasganzebord. Uiteindelijk ook het tweede deel van de film bekeken. In de middag bleek dat de juf een appje had gehad van Sinterklaas.
Deze meldde dat hij geen tijd had om te komen, maar de stiekeme Piet had cadeautjes verstopt in de kast in de gang. Sem en Kevin hebben uiteindelijk de zakken gevonden ….
En daar zat voor elke leerling een knikkerspel en stappenteller in. Wat boften we toch: twee cadeautjes.
Tussendoor smulden we van al het lekker dat de dames van de AC weer keurig verzorgd hadden.
Na dit alles hebben we weer even wat rust genomen en mocht ieder even een filmpje kijken.
En toen was het al snel weer tijd om naar huis te gaan.
De kinderen mogen nu alvast weekend gaan vieren en de juffen werken nog even door tijdens de studiedag. We wensen iedereen een fijn weekend en zijn benieuwd naar alle verhalen maandag.
Vol verwachting klopt ons hart….
juf Marleen, juf Sandra, juf Rosanne

STRANDLOPER
Lucas heeft zijn A-diploma gehaald!
We hebben boek 5 van Wereldzaken uit. Dinsdag maakten we de digitale toets en daarbij heeft iedereen een G van goed gehaald. Knap hoor!
Maandag komt er een nieuwe leerling in onze groep, hij heet Aiden. Woensdag kwam hij kennismaken. Welkom in de Strandloper Aiden!
Gisteren vierden wij Sinterklaas in de groep, het was een gezellige dag. We bedanken de ouders van de activiteitencommissie voor hun hulp!
juf Yvonne, juf Mieke, juf Tessa, juf Rosanne

AALSCHOLVER
Wat een fijne week hebben we achter de rug. Op maandag nog een beetje onstuimig, maar dinsdag en zeker woensdag is er hard gewerkt in alle rust. En toen was het donderdag, DE dag in de bovenbouw: surprises uitpakken. Wat was het gezellig en wat een creativiteit hebben we gezien. De blije gezichten van onze leerlingen waren onbetaalbaar! Na het uitpakken van de surprises en de cadeautjes lekker rustig een filmpje gekeken, in de middag een werkboeken en kruidnotenbingo gespeeld.
Vandaag een vrije dag voor de leerlingen. Tijd om even bij te komen …
Maandag hebben we een geschiedenistoets (even ter herinnering).
In de klas wordt het soms erg koud. Afgelopen week hebben we er soms voor gekozen de ramen tijdens de lessen gesloten te houden, en in de pauzes juist open. Zo ventileren we toch. Als leerlingen het prettig vinden met een sjaal in de klas te zitten, dan is dat prima.
juf Janneke, juf Nicole en meester Sven

VERJAARDAGEN
7 december: Mathijs

OP DE KALENDER
Vrijdag 4 december: Studiedag, leerlingen vrij
Vrijdag 18 december: Vrije middag (vanaf 12:30 uur)
Maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens