ga naar   Obase
Nieuwsbrief 6 november

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Corona.
Helaas is het corona-virus nog niet klaar met ons. Begin van de week kwam het erg dichtbij toen ‘OBS Binnen de Veste’ in Zierikzee twee dagen de deuren gesloten heeft gehouden door twee besmettingen binnen de school.
Door de oplopende besmettingen heeft de regering zoals jullie weten afgelopen dinsdag extra maatregelen aangekondigd. Gezien de ontwikkelingen heeft er binnen Obase overleg plaatsgevonden over hoe wij, als scholen, met de huidige situatie op een goede en veilige manier om kunnen gaan. Hierover ontvang je later vandaag een informerende brief. Bij vragen mag je natuurlijk contact met me opnemen.

Schoolfruit.
Vanaf komende week doet onze school weer mee aan het EU-schoolfruit programma. Tijdens dit programma maken de kinderen kennis met allerlei soorten groenten en fruit. Wij nemen graag deel aan dit programma omdat groente en fruit belangrijke voedingsstoffen bevatten voor kinderen in ontwikkeling (en voor ons allemaal natuurlijk). We vinden het daarom belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is iets wat je kan ontwikkelen.
Als je meer wilt lezen over het schoolfruit programma kun je kijken op: www.euschoolfruit.nl. Je vindt daar onder andere de volgende praktische tips:
• Je kunt als tussendoortje ook een stukje komkommer, wortel of paprika geven. Denk ook eens aan niet gangbare groenten, zoals babymaïs, rettich, radijsjes of bleekselderij.
• Fruit en groente kunnen altijd! Banaan in yoghurt, komkommer op brood, soep bij de maaltijd en aardbeien door het toetje!
• Voor het meegeven van fruit zijn er veel handige meegeefbakjes. Zo is er een bananenbox, een appelbox en ook een box voor snoeptomaatjes. Ook in een normale broodtrommel kunt je fruit makkelijk meegeven. Is het fruit al voorgesneden? Doe er dan een beetje citroensap op, zo wordt het fruit niet bruin.
• Leg fruit en groente voor de grijp en eet er zelf ook van natuurlijk! Zien eten, doet eten. Proef altijd een hap en beloon dit met een complimentje. Door uw positieve gedrag overwint je kind de (mogelijke) angst voor nieuwe smaken.

Met vriendelijke groet,
Blijf gezond!

Maartje de Viet.

GEEN SCHOOLONTBIJT
Het schoolontbijt ging vanmorgen helaas niet door in verband met de Corona-maatregelen. We hebben u daarover maandag een mail gestuurd.
Een tijdje geleden kregen we op school een heleboel Curver lunchdoosjes cadeau. We hadden bedacht om die aan de kinderen uit te delen kinderen bij het schoolontbijt, vandaag dus.
Alle kinderen krijgen een lunchdoosje mee naar huis. Ze kunnen dat gaan gebruiken om hun brood mee naar school te nemen. Maar als iemand anders uit het gezin het gaat gebruiken is dat ook prima!

SCHOOLFRUIT VOLGENDE WEEK
Vanaf volgende week is er weer drie keer per week fruit (soms groente) voor in de ochtendpauze, op dinsdag, woensdag en donderdag. Het project duurt tot 16 april.
Volgende week krijgen ze: sinaasappels, peren en worteltjes.

VISDIEFJE
Het is een gezellige week geweest in het Visdiefje. De kinderen zijn enthousiast over het thema Herfst. Ze kijken graag naar de herfstdieren op de plaatjes die we in de klas hebben.
Volgende week willen we iets gaan maken met een schoenendoos. Wie heeft er nog één voor ons? Wij zijn er heel blij mee!
juf Marjan en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
De tweede week na de vakantie zit er alweer op. Een gezellige week waarin we weer hard gewerkt hebben.
Begin van de week hebben we een les gedaan van de verkeerscampagne Mono. Het gaat over ‘ongestoord onderweg’ zijn, dus zonder afleiding. Wat het gevolg kan zijn als je niet oplet, heeft de juf ondervonden. Ze mocht proberen te schieten door het gat in het spandoek, maar werd afgeleid door de kinderen. Gevolg? De bal ging niet door het gat. De kinderen mochten ook 1 voor 1 proberen te schieten door de gaten van het (span)doek. Zij scoorden gelukkig wel!
Deze week is juf Laurie ook begonnen bij ons in de klas. Het is heel fijn om extra hulp in de klas te hebben. Juf Anne is elke maandag in de groep en juf Laurie elke vrijdag.
Helaas konden we vrijdag niet gaan zwemmen, maar gelukkig hebben we een andere leuke (bewegings)les gedaan. We deden met elkaar levend dictee. Vraag uw kind er maar eens naar. Ze vonden het erg leuk!
juf Marleen, juf Sandra, juf Rosanne

STRANDLOPER
Helaas kon het schoolontbijt net doorgaan deze week. Wel kregen we allemaal een mooie broodtrommel mee naar huis!
We vierden deze week de verjaardag van Kyo. Hij werd 9 jaar en trakteerde ons op chips!
Volgende week maandag komt Lenneke, de leesconsulente, bij ons in de klas.
Fijn weekend allemaal!
juf Yvonne, juf Mieke, juf Tessa, juf Rosanne

AALSCHOLVER
Deze week werd er in de klas hard gewerkt, ook werden er verschillende toetsen afgenomen. Aanstaande week gaan we daarmee verder.
Vandaag hebben de leerlingen alles meegekregen om de toets aardrijkskunde op 13 november en de topotoets op 20 november goed voor te bereiden. We zien na 20 november de atlassen weer heel graag terug!
Vandaag kon het nationaal schoolontbijt helaas niet doorgaan in verband met de corona wetgeving, jammer! De kinderen hebben vandaag wel allemaal een lunchbox meegekregen.
Met vriendelijke groet,
Juf Nicole, meester Sven en juf Janneke

OP DE KALENDER
Vrijdag 4 december: Studiedag, leerlingen vrij
Vrijdag 18 december: Vrije middag (vanaf 12:30 uur)
Maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens