ga naar   Obase
Nieuwsbrief 1 april

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vrijwillige ouderbijdrage.
In overleg met de activiteitencommissie hebben we besloten dit schooljaar geen vrijwillige ouderbijdrage te vragen. Dit omdat we door de coronamaatregelen minder kosten maken. We hebben voldoende geld in kas om de activiteiten die dit schooljaar nog gepland staan te kunnen bekostigen, ook als de corona maatregelen versoepeld worden en qua organisatie weer meer mogelijk wordt (wat we natuurlijk van harte hopen!).

Koptelefoon bij Chromebook.
Zoals jullie weten werken onze leerlingen (vanaf groep 3) sinds dit schooljaar met een Chromebook. Om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken hebben zij daarbij ook een koptelefoon nodig. Aan het begin van dit schooljaar hebben wij voor alle leerlingen een simpele koptelefoon aangeschaft. Helaas valt de kwaliteit van deze koptelefoons tegen. Bij navraag op andere scholen blijkt dat leerlingen daar een eigen koptelefoon mee naar school brengen. We willen jullie daarom nu ook vragen om je kind een eigen koptelefoon mee naar school te geven. Als je het fijn vindt mag je ook 8,50 euro contant (graag gepast) mee naar school geven. Wij zullen dan via onze schoolleverancier een koptelefoon voor je zoon of dochter bestellen. Van andere scholen weten we dat dit kwalitatief goede koptelefoons zijn.

Aanvraag leerlingenvervoer schooljaar 2021-2022.
We sturen de volgende informatie door op verzoek van het Loket Leerlingenvervoer:
Als uw kind dit schooljaar gebruikt maakt van leerlingenvervoer (openbaar vervoer of taxi), dan ontvangt u binnenkort een mail van het Loket Leerlingenvervoer. Hierin staat dat u de aanvraag kunt indienen met het nieuwe digitale aanvraagformulier.
Bij de aanvraag voor taxivervoer wordt gevraagd om een ‘vervoersadvies’ van school toe te voegen waaruit blijkt dat uw zoon/dochter niet in staat is zelfstandig of onder begeleiding gebruik te maken van het openbaar vervoer. U kunt dit vervoersadvies opvragen bij de school, via het mailadres demeie@obase.nl of telefonisch op nummer 0111 412762.
Voor meer informatie over leerlingenvervoer kunt u kijken op www.loketleerlingenvervoer.nl.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

VISDIEFJE
Het was een gezellig week, met verschillende paas-activiteiten.
Zo hebben we bijvoorbeeld paaskoekjes gebakken, het rook heerlijk in onze klas!
Fijne paasdagen allemaal!
De juffen

SCHOLEKSTER
Afgelopen, korte week, was een bijzondere week waarin we afscheid hebben genomen van juf Nelleke. Juf Nelleke is verwend met een mooi bloemstuk met daarin zelfgemaakte vlinders en ze kreeg een mooie brooddoos met daarop de namen van de kinderen. Als ze dan haar brood eet, kan ze aan ons denken.
Donderdag was de dag een beetje anders vanwege Pasen. Natuurlijk hebben we onze normale programma gevolgd, maar we deden daarnaast ook andere leuke activiteiten. Het was een gezellige week.
Fijne Pasen!
De juffen en de meester

STRANDLOPER
Tyler was deze week de kanjer van de week; het regende complimenten voor hem 😊.
Vandaag gaan we in het kader van Pasen eieren zoeken in de pauze en daarna paasknutselen. Daarna genieten van vier vrije dagen.
De juffen

AALSCHOLVER
Op maandag hebben we kennis gemaakt met de boeken van Sanne Rooseboom, een kinderboekenschrijfster. We zullen Sanne binnenkort in een digitale Meet verder leren kennen. We hebben vragen aan haar bedacht, wie weet gaat ze die vragen beantwoorden in onze kennismaking …
Er is deze week hard gewerkt, ook door de leerlingen die thuis bleven vanwege ziekte of verkoudheid. Dat is toch een compliment waard. We hebben het een tijdje zonder juf Janneke moeten stellen, maar gelukkig kon zij donderdag weer gewoon aan het werk. Op donderdag was het echt een feestdag: zowel Kyaro vierde vanuit huis zijn verjaardag als Kira en Lara. Zij zijn vandaag jarig en vierden dat een dagje eerder vanwege Goede Vrijdag (vrij). Wat een feest.
We herhalen even de oproep om ondertekende OP’s mee naar school te geven. We missen er nog veel.
We wensen jullie allemaal een fijn en zonnig Paasweekend en we zien onze leerlingen graag weer dinsdag in de  klas.
De juffen en meester

VERJAARDAGEN
1 april: Kyaro
1 april: Lara
1 april: Kira
3 april: Elisha
6 april: Jane

OP DE KALENDER
Vrijdag 2 april: Goede Vrijdag, vrij
Maandag 5 april: Tweede paasdag, vrij
Maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei: Meivakantie
Donderdag 13 en vrijdag 14 mei: Hemelvaartsdag, vrij

 

Onze contactgegevens