ga naar   Obase
Nieuwsbrief 11 december

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beslisboom corona.
In de bijlage vind je een vernieuwde beslisboom die gebruikt wordt om te bepalen of een kind wel of niet naar school mag komen.
Uiteraard kun je bij twijfel altijd even contact met me opnemen.

Paarse Vrijdag.
Vandaag is het Paarse Vrijdag (de tweede vrijdag in december). Paarse Vrijdag is in 2010 als Spirit Day begonnen in de Verenigde Staten toen leerlingen paars gingen dragen om hun steun te betuigen aan medeleerlingen die lesbisch, homo, bi+ of trans waren. De kleur paars is gekozen omdat in de regenboogvlag de kleur paars voor ‘spirit’ staat. Spirit kun je vertalen als geestdrift of enthousiasme.
Als school vinden we het belangrijk om uit te dragen dat we oké zijn met alle seksen, genders en seksuele oriëntaties. Vandaar dat we deze dag onder de aandacht brengen.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

KERST
Volgende week vrijdag 18 december vieren we ’s ochtends kerst op school. Eerst iedereen in de eigen groep en daarna gezamenlijk in de hal. We zingen dan samen een paar liedjes en elke groep doet ook nog een eigen liedje of verhaaltje. De activiteitencommissie zorgt voor iets lekkers.

VRIJDAGMIDDAG 18 DECEMBER VRIJ
Volgende week vrijdag zijn we ’s middags vrij.
Om drukte te voorkomen gaan niet alle kinderen tegelijk naar huis. De kinderen die met de taxi’s worden opgehaald gaan om 12:30 naar huis, en de andere kinderen om 12:15 uur. (Net zoals de laatste maanden op woensdag.)

SCHOOLFRUIT komende week: sinaasappels, appels en komkommers.

VISDIEFJE
De kerstweken zorgen altijd weer voor veel sfeer in de klas.
De klas is mooi versierd en de kinderen genieten van de lampjes en de versiering.
We hebben ook een mooie kerstkrans en een kerstboom geknutseld.
juf Marjan en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
In deze laatste weken voor de kerstvakantie zitten we in de klas al helemaal in de kerstsfeer, we hebben een kerstboom en we zingen kerstliedjes. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gewoon hard gewerkt door de kinderen!
Het is leuk om te zien hoe de kinderen smullen van het schoolfruit. We krijgen niet altijd fruit maar soms ook groente: worteltjes of komkommer.
Volgende week vrijdag vieren we ’s morgens kerst en ‘s middags zijn we vrij.
Er is volgende week (18 december) geen zwemles.
juf Marleen, juf Sandra, juf Nelleke

STRANDLOPER
Vandaag hebben we het verhaal van Sophie laten zien, Sophie heeft twee vaders. Zo hebben we de kinderen kennis laten maken met paarse vrijdag. Dit vonden zij erg interessant.
Verder zijn we tussen de kerstknutsels door gewoon aan het werk.
juf Yvonne, juf Mieke, juf Tessa, juf Rosanne

AALSCHOLVER
Op maandag hadden we de toets van geschiedenis. Die is heel erg goed gemaakt! De cijfers varieerden van 7,3 tot 10, maar iedereen had een voldoende. We waren heel erg trots! Woensdag las juf Nicole een heel leuk kerstverhaal voor in de klas. Daarna moesten de leerlingen bedenken welke hoofdpersoon er voor kwam in het verhaal, waar het zich afspeelde en wat er gebeurde. Daarna dobbelden we om een hoofdpersoon enz. Iedereen schreef vervolgens een verhaal over een rendier, die in of onder de kerstboom uitgleed. Sommige leerlingen leefden zich helemaal uit met een tekening bij het verhaal. Leuk om zo’n grote betrokkenheid te zien.
Donderdag hebben we kennis gemaakt met de invaljuf die de gymlessen van juf Brigitte waarneemt.
Vrijdag sloten we de week af met kerstkaarten knutselen, gezellig!
juf Janneke, juf Nicole, meester Sven, juf Nienke

OP DE KALENDER
Vrijdag 18 december: Vrije middag (vanaf 12:15 of 12:30 uur)
Maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari: Kerstvakantie
Maandag 4 januari: Eerste schooldag in het jaar 2021

Onze contactgegevens