ga naar   Obase
Nieuwsbrief 12 november

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Corona.
Vanavond volgt een nieuwe persconferentie vanuit het kabinet over de coronamaatregelen. Mochten deze gevolgen hebben voor onze school dan horen jullie dat natuurlijk zo snel mogelijk. Op dit moment blijven de volgende zaken in ieder geval erg belangrijk:
– We vragen jullie zoveel mogelijk buiten de school te blijven, kom alleen naar binnen als het echt nodig is of als je een afspraak hebt.
– Binnen de school volgen we het dringende advies van de overheid om 1,5 meter afstand te houden tussen volwassenen. Denk ook aan het ontsmetten van je handen wanneer je de school binnen komt.
– In het geval van een besmetting of besmettingen zullen we de adviezen van de GGD blijven opvolgen.

Ten slotte wil ik jullie informeren over het tekort aan invalleerkrachten dat we helaas ervaren en mogelijk nog groter wordt door de huidige corona-ontwikkelingen. Natuurlijk zullen we steeds ons best doen om een vervanger te vinden wanneer een collega niet in de klas kan zijn. De mogelijkheden om een zieke collega te vervangen door een collega uit ons eigen team zijn op dit moment echter zeer beperkt. We kunnen daarom niet uitsluiten dat er een moment komt waarop we niemand beschikbaar hebben voor een groep. In dat geval zullen we de kinderen naar huis moeten sturen. Mocht deze onwenselijke situatie zich voor doen vragen we om jullie ondersteuning en begrip. Hopelijk blijft deze situatie ons bespaart.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet

OUDERBIJDRAGE ACTIVITEITEN
Vandaag krijgen de kinderen een brief mee naar huis over het betalen van de vrijwillige ouderbijdrage van € 25,00. Vorig schooljaar hebben we niet om een bijdrage gevraagd omdat we toen, door Corona, bijna geen leuke dingen konden organiseren.

SCHOOLFRUIT
Vanaf volgende week is er weer schoolfruit! Dit is een project dat wordt betaald door de Europese Unie. We krijgen elke week voor drie keer fruit voor de kinderen, ze krijgen dat op dinsdag, woensdag en donderdag. De schoolfruitperiode duurt 20 schoolweken, tot 18 april. Vorige jaren kregen we bijvoorbeeld appels, peren, mandarijnen, sinaasappels, meloen en ananas. En soms ook groente: worteltjes en komkommer. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.euschoolfruit.nl
Volgende week krijgen we ananas, worteltjes en appels.

GELE BRIEF
Vorige week hebben de kinderen een (gele) brief meegekregen. Daarin vragen we jullie toestemming om de kinderen te laten meten en wegen voor een Zeeuws onderzoek naar de motorische vaardigheden van kinderen.
Nog niet alle brieven hebben we terug gekregen. (Ook als je geen toestemming geeft is het voor ons handig als we de brief terug krijgen! Schrijf er dan wel duidelijk op dat je geen toestemming geeft.)

OP DE KALENDER
Vrijdag 3 december: Sinterklaasfeest
Maandag 6 december: Studiedag, kinderen vrij
Vrijdagmiddag 24 december: Vrije middag, vanaf 12:15 uur
Maandag 26 december t/m vrijdag 7 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens