ga naar   Obase
Nieuwsbrief 13 november

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op tijd in de klas.
Het is me de afgelopen periode opgevallen dat een aantal kinderen laat of te laat op school aankomen. De les begint om 8.45 uur, dan moeten de kinderen dus in de klas aanwezig zijn. Als alle kinderen om 8.45 uur in de klas zijn, kunnen de leerkrachten de dag goed, rustig en zonder onderbrekingen starten. En zoals jullie vast weten: een goed begin is het halve werk. Zorg er dus voor dat je kind(eren) op tijd in de klas zijn, alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

SCHOOLFRUIT
Komende week: meloen, appels en worteltjes.

VISDIEFJE
Wist je dat?
– wij nog steeds over de herfst werken
– dat nog steeds heel leuk is
– we nog steeds schoenendozen kunnen gebruiken
– wij in groep 3 een rekenles met meten hebben gedaan
– we daarbij gingen meten welke auto in welke garage past
– Boaz daarna met blokken een garage bouwde waarin heel veel auto’s pasten
juf Marjan en juf Marjolein

SCHOLEKSTER
We hebben weer een gezellige week achter de rug.
Afgelopen maandag was juf Lenneke, de juf van de bibliotheek, bij ons op bezoek. Zij las het prentenboek ‘Boet de beer’ voor. Het ging over een beer die geen winterslaap wilde houden. Na het voorlezen van dit boek, ging de juf hierover met de kinderen in gesprek. Het was een gezellig, leerzaam bezoekje.
Elke dinsdag spelen we ook met elkaar op de djembé. Omdat we er nog een aantal tekort hebben, plaatsten we een oproepje op Zierikzeenieuws. Hierop kregen we een aantal reacties en we zijn nu een bongo en een djembé rijker. De moeder van Kevin, heeft voor ons geregeld dat de djembé op school kwam. Dankjewel!
Helaas ging het zwemmen nog steeds niet door, maar gelukkig hebben we leerlingen die heel creatief zijn.
Liam had een taalles waarbij hij een uitleg moest schrijven voor een zelf verzonnen spel. Hij had een spel verzonnen, wat we onder zwemtijd hebben gedaan met de groep. Het was een superleuk spel onder leiding van spelmaster Liam. We boften toch maar!
Nu gaan we er weer even tussenuit om de batterijen op te laden.
Fijn weekend!
juf Marleen, juf Sandra, juf Rosanne

STRANDLOPER
Deze week was anders dan anders. Op maandag kwam Lenneke, van de bibliotheek, ons voorlezen. Het was een interactief verhaal, waarbij de kinderen dingen konden zoeken op de tablet. Ze vonden het erg leuk!
Verder was het vrijdag een bijzondere dag, juf Yvonne werkt namelijk al 25(!) jaar in het onderwijs. In de klas hebben we haar cadeautjes gegeven en een zelfgemaakt schilderij. ‘s Middags kregen we nog wat lekkers!
Fijn weekend!
Juf Yvonne, Juf Mieke, Juf Rosanne & Juf Tessa

AALSCHOLVER
Deze week zijn we weer begonnen met het schoolfruit; deze week hadden we sinaasappels, peren en worteltjes. Lekker en gezond!
Aanstaande dinsdag hebben de leerlingen van groep 8 het drempelonderzoek. Ze hoeven daarvoor niks voor te bereiden. Juf Janneke zal deze groep begeleiden, juf Nicole is in de klas met de rest van de groep.
Vandaag hadden we de aardrijkskundetoets op het programma staan, bij het schrijven van de nieuwsbrief was er nog niet bekend hoe iedereen hem had gemaakt. Spannend!
juf Janneke, juf Nicole, juf Rosanne en juf Tessa

OP DE KALENDER
Vrijdag 4 december: Studiedag, leerlingen vrij
Vrijdag 18 december: Vrije middag (vanaf 12:30 uur)
Maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari: Kerstvakantie

Onze contactgegevens