ga naar   Obase
Nieuwsbrief 18 juni

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Oudergesprekken.
Vanaf 5 juli worden er weer oudergesprekken gepland. De mentor van je zoon of dochter zal hierover contact opnemen en een afspraak plannen. Tijdens dit gesprek wordt de ontwikkeling die je kind het afgelopen half jaar heeft doorgemaakt besproken. Je ontvangt hierover een nieuw OP (ontwikkelingsperspectief). Helaas zijn de maatregelen voor het basisonderwijs nog niet versoepeld, de gesprekken zullen dus weer digitaal plaatsvinden. We hopen jullie na de zomer, voor de startgesprekken, weer op school uit te mogen nodigen.

Teenslippers.
We hebben er dit jaar even op moeten wachten, maar gelukkig hebben we ondertussen al wat dagen mogen genieten van heerlijk weer. Ons is opgevallen dat veel kinderen met het warme weer op teenslippers aar school komen. Tijdens het (buiten)spelen gebeuren daardoor regelmatig ongelukjes waarbij kinderen hun tenen of voeten bezeren. Ons advies is dan ook om de kinderen sandalen aan te geven. Ook luchtig, maar met minder risico op kapotte tenen, nagels en voeten.

‘ACT AS ONE’.
Op (bijna) alle basisscholen van Schouwen-Duiveland en Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee is de actie “ACT AS ONE” van start gegaan. Vanuit De Meie zullen de leerlingen uit de Aalscholver deelnemen aan deze actie. De kinderen hebben hierover ondertussen een promotiefilmpje gezien. Het filmpje is te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=GKtLqe3GH1w

Vanuit deze actie worden de volgende activiteiten ondernomen:

  • een goede doelen actie die loopt van vrijdag 11 juni a.s. tot en met vrijdag 2 juli a.s. (de realisatie van hoogstamboomgaarden in alle kernen van Schouwen-Duiveland en een bomenproject in Bolivia; zie ook https://youtu.be/NciT8DCS6Vs ).
  • het beschilderen van de graansilo te Zierikzee met een enorme Peilschaal (begin september)
  • een animatie die wordt gemaakt met alle kinderen van de bovenbouwgroepen van de basisscholen van Schouwen-Duiveland + de leerlingen van Pontes Pieter Zeeman op 10 september a.s. op het veld aan de Gouwepoort in Zierikzee.

Bij de opening/onthulling op 10 september van een enorme peilschaal op de graansilo in Zierikzee zal er ook een schitterende animatie met de kinderen worden gemaakt.
De makers van de animatie hebben al eerder meegewerkt aan 2 andere Obase-projecten. Het graancirkelproject en de realisatie van een grote Zeeuwse Knop aan de Brouwersdam. In de onderstaande links krijgt u een goede indruk van die eerdere projecten:

Graancirkels op Schouwen-Duiveland:  https://www.youtube.com/watch?v=Kk7aXxXR1v4

Zeeuwse knop aan de Brouwersdam: https://www.inlovewithzeeland.nl/video/grootste-zeeuwse-knop-wereld-getekend-op-strand/

 Op de website www.actasone.nl  vindt u nadere informatie over het project van ACT AS ONE.
Onze school doet ook mee aan ACT AS ONE en we hopen dat onze kinderen veel kaarten en plukbonnen verkopen voor het goede doel.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Viet.

VISDIEFJE
Wat is lezen toch een feest!   😊
We lezen elke dag:
–              de juf leest voor tijdens het fruit eten
–              de kinderen van groep 3 lezen elke dag zelf in het leesboek tijdens de leesles
–              de kinderen lezen allemaal in een prentenboek of leesboek na het eten van de lunch
De juffen

SCHOLEKSTER
Wat hebben we de afgelopen week genoten van het mooie weer! De kinderen konden niet wachten tot het pauze was en dan naar buiten mochten.
In de klas hebben we een beetje last van ‘oranjekoorts’. We zijn druk bezig om mooie slingers te maken om de klas te versieren in de kleuren van de Nederlandse vlag. Ook hebben we met zijn allen voorspeld of het Nederlands elftal zou winnen van Oostenrijk afgelopen donderdagavond. Het leverde enige frustratie en verwarring op. Een van de juffen voorspelde dat Oostenrijk van Nederland zou winnen. Dat begreep een aantal kinderen niet want dan ben je toch niet voor Nederland!?
Na uitgebreide uitleg begrepen ze dat dit een voorspelling is en dat we natuurlijk wel allemaal willen dat Nederland wint … Ook zijn we met geheime knutselwerkjes bezig geweest. Jullie willen vast weten waar we het over hebben?? Nou …. dát is dus geheim. Later zal alles duidelijk worden dus nog even geduld.
Nu even uitrusten en genieten van het mooie weer.
Fijn weekend!
De juffen en de meester

STRANDLOPER
De nieuwe Kanjer is Bastiaan. We leren elkaar op deze manier nóg beter kennen.
Vandaag gaan we, als het weer het toelaat naar de Meester Breetvelt-speeltuin. Anders  schuiven we het een weekje op.
Wilt u uw zoon / dochter passende gymkleding en schoenen meegeven op dinsdag en donderdag?
De juffen

AALSCHOLVER
Wat was het deze week heerlijk weer! Buiten was het heerlijk, in de klas werd het soms erg warm, en dan was het soms lastig om de aandacht erbij te houden.
Gisteren hadden we geen leesles maar een heel gave presentatie over dinosauriërs, gemaakt door Kyaro. Ontzettend knap gemaakt!
De oudergesprekken voor groep 6 en 7 komen er weer aan. We bespreken tijdens dit gesprek het meest recente ontwikkelingsperspectief en eventuele bijzonderheden. Binnenkort wordt de planning opengezet op Parro en kunt u zich inschrijven voor een (helaas nog) digitaal gesprek.
De kinderen van groep 8 hebben gisteren een brief meegekregen over hun dag, de vervanging van het kamp. Leest u deze alstublieft goed, en we horen het graag als er vragen zijn!
Alvast een prettig weekend!
De juffen en de meester

VERJAARDAGEN
25 juni: Dave
25 juni: Lucas

OP DE KALENDER
Vrijdag 2 juli: Studiedag, kinderen vrij
Vrijdag 23 juli: ’s Middags vrij, begin zomervakantie
Maandag 26 juli t/m vrijdag 3 september: Zomervakantie

Onze contactgegevens