ga naar   Obase
Nieuwsbrief 26 maart

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Ik mag wel zeggen dat we een pittige week achter de rug hebben op de Meie. Afgelopen week zijn verschillende collega’s ziek uitgevallen. Opnieuw waren er geen invallers beschikbaar uit de invalpool. We hebben er als team, doordat collega’s extra hebben gewerkt of in andere groepen hebben gestaan, voor gezorgd dat alle kinderen de hele week naar school konden komen.

Gelukkig is het op de Meie rustig met coronabesmettingen en zijn er nog geen groepen in quarantaine hoeven gaan. Om ons heen zien we helaas op scholen gebeuren dat dit wel het geval is. We hopen dat dit ons bespaard zal blijven. Ik wil je wel vragen de mail en parro goed in de gaten te houden zodat we jullie snel kunnen bereiken en informeren als dat nodig is.

Ten slotte blijven de maatregelen rondom het thuisblijven bij klachten (zoals verkoudheid, keelpijn en hoesten) van kracht. Ook als een huisgenoot koorts heeft of benauwd is, moeten kinderen thuisblijven. We merken dan ook dat we regelmatig kinderen missen in de klas. Wanneer kinderen niet echt ziek zijn, maken zij thuis schoolwerk. We zijn trots te zien dat dit bij veel kinderen lukt. Daarvoor gaat natuurlijk ook onze dank uit naar hun ouders die hen hierbij goed begeleiden!

Voor vragen over het wel of niet naar school laten gaan van je kind of wanneer hij/zij weer terug naar school mag na klachten kun je de beslisboom raadplegen. Die is te vinden op onze website. Natuurlijk mag je ook altijd contact met school opnemen voor overleg.

Met vriendelijke groet,

Maartje de Viet.

KORTE WEEK
Volgende week is een korte schoolweek: vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) zijn we vrij. Ook tweede paasdag, maandag 5 april, is een vrije dag.

SCHOOLFRUIT
Vorige week hadden we radijsjes, sinaasappels en peren.
Volgende week: sinaasappels, appels en bleekselderij.

VISDIEFJE
Wist u dat?
-we nog steeds werken over pasen?
-we in de klas gele narcissen hebben?
-de kinderen die goed bekeken hebben?
-we het prentenboek Dottie’s eieren voorgelezen hebben?
-de kinderen dat met de dieren naspelen op de verteltafel?
-de kinderen in groep 3 nu alle letters hebben geleerd?
-we de moeilijkste klinkers oefenen door ze elke dag springend te oefenen?
de juffen

SCHOLEKSTER
Deze week is er weer hard gewerkt door alle kinderen!
Zo stond de tafel van 2 centraal en hebben we hier dagelijks even aandacht aan besteed; soms ook met bewegingen erbij. Oefenen jullie thuis af en toe mee? Ook zijn we veel bezig met klok kijken; ieder op zijn of haar eigen niveau. Iedere woensdag staat ‘Grej of the Day’ op het programma; van te voren is er een raadsel op het bord geschreven waar de kinderen altijd goed over nadenken. Tijdens deze les wordt er in een kwartiertje een heleboel informatie verteld middels een PowerPoint over het betreffende onderwerp. Dit keer ging het over ‘Mondriaan’. De kinderen zijn altijd enorm betrokken.
De stage van juf Laurie is helaas afgelopen. We hebben afscheid van haar genomen en haar bedankt voor de fijne tijd bij ons. Bedankt juf Laurie, voor al je hulp en gezelligheid!
Tv tip: Vanavond, 26 maart, komt meester Sven op tv! Het programma heet ‘Vroege vogels’ en wordt om 19.55 uur uitgezonden op NPO2.
Fijn weekend allemaal!
de juffen en de meester

STRANDLOPER
In het kader van de lente en Pasen hebben alle kinderen een plantje gekregen, een Kalanchoë. Daar mogen zij zelf voor zorgen. We gaan eens kijken op welk plekje deze plantjes goed groeien (licht / donker) en wanneer ze water nodig hebben.
Ook een leuk weetje: er zijn veel kinderen die deze week radijsjes hebben geproefd. En … er zijn kinderen die deze al kenden … en erg lekker vinden! Leuk om te zien hoe smaken kunnen verschillen.
Deze week hebben we ook, door middel van oefeningen, geprobeerd steeds langer de rust te bewaren. Voor sommigen lastig, voor sommigen een uitdaging en weer andere vonden het een makkie.
Kyo was afgelopen week de kanjer. Het regende complimenten voor hem.
de juffen

AALSCHOLVER
Wat een ziekenboeg deze week. Dagelijks minimaal drie leerlingen afwezig, juf Janneke afwezig, woensdag juf Nicole ziek … Gelukkig kon juf Mieke zowel woensdag als vandaag de groep draaien. Ondanks alle wisselingen hebben we een prima week achter de rug. De toets geschiedenis maandag ging helemaal goed, allemaal een voldoende! Knap werk! We hebben genoten van de Week van het geld, vier lessen waarin we mooie gesprekken hebben gehad over sparen en verstandig omgaan met geld. Een leuke onderbreking van de normale rekenlessen.
Woensdag heeft juf Mieke stil gestaan bij de verkiezingen van vorige week en onze ‘gastjuf’ Petri vertelde boeiend over de democratie en lokale verkiezingen. Er kwamen leuke vragen vanuit de groep.
We missen van behoorlijk wat kinderen de ondertekende OP’s. Zou u die zo snel mogelijk willen ondertekenen en in willen leveren? Alvast bedankt!
de juffen en meester

VERJAARDAGEN
1 april: Kyaro
1 april: Lara
1 april: Kira
3 april: Elisha
6 april: Jane

OP DE KALENDER
Vrijdag 2 april: Goede Vrijdag, vrij
Maandag 5 april: Tweede paasdag, vrij
Maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei: Meivakantie
Donderdag 13 en vrijdag 14 mei: Hemelvaartsdag, vrij

Onze contactgegevens